Antena Meniu Search
x

Încă un bărbat a murit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Situaţia a scăpat de sub control!

Bacteriile din spitale ucid şi oameni sănătoşi tun. Încă un bărbat a murit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, după o biopsie. Nu avea cancer. L-au omorât cu zile două bacterii luate din spital, în timpul intervenţiei. Klebsiela şi Clostridium.

Vezi și

Bacteriile din spitale ucid şi oameni sănătoşi tun. Încă un bărbat a murit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, după o biopsie. Nu avea cancer. L-au omorât cu zile două bacterii luate din spital, în timpul intervenţiei. Klebsiela şi Clostridium.

Ultima, a mai ucis doi oameni recent, la acelaşi spital. Infecţiile nozocomiale fac victime în toată ţara, nu doar la Iaşi. După ani de zile în care astfel de poveşti au fost ţinute sub tăcere, situaţia pare că a scăpat de sub control.

Petru Horodincu (64 de ani), un om sănătos, a plecat din spital bolnav. El a fost internat mai întâi la Botoşani, apoi la Spitalul Sfântul Spiridon. Analizele au arătat că era infectat cu klebsiela. Medicii l-au mai operat de două ori.

"Socrul meu a primit rezultatul de la biopsie, că nu e cancer la pancreas, însă la o săptămână i s-a făcut rău. Dupa ce s-a intervenit a doua oară, ceilalţi medici, care nu erau medicii curanţi, medicii de la ATI au zis: "Domnule nu va faceti sperante pentru că între timp a căpătat alte bacterii printre care si clostridium", a declarat Laurenţiu Tudorache, ginerele bărbatului decedat.

Petru Horodincu a murit din cauza unui şoc septic, cauzat de infecţii cu klebsiela şi clostridium. Clostridium a mai ucis doi oameni recent. Un bărbat şi o femeie, veniţi la Spitalul Sfântul Spiridon tot pentru operaţii banale.

Şeful Colegiului Medicilor din Iaşi a cerut urgent o întâlnire cu managerii de unităţi medicale şi cu şefii Direcţiei Sanitare pentru soluţii. "Orice disfunţionalitate a sistemului se răsfrânge asupra lor, existând imaginea că orice lucru se întâmplă negativ este ori o problemă de malpraxix, ori o problemă de competenţă a medicilor", a declarat Liviu Oprea, preşedintele Consiliului Medicilor.

Problema infecţiilor nozocomiale este una cu care se confruntă mai toate spitalele din ţară. O arată acte medicale ale pacienţilor. Adrian Vâlceanu a supravieţuit miraculos unui accident de maşină. Şi, după luni de comă la un spital din Bucureşti, s-a trezit plin de bacterii. Piciorul i-ar putea fi acum amputat.

"Mi-a mâncat în întregime tot osul. Am aflat pe analize aşa că doctorii nu prea îmi spuneau", a declarat Adrian Vâlceanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Încă un bărbat a murit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Situaţia a scăpat de sub control!