Antena Meniu Search
x

Incendiu uriaş în Bihor, la un depozit de deşeuri reciclabile

Incendiu uriaş în Bihor, un depozit de deşeuri reciclabile a ars aseară pentru a doua oară în numai trei săptămâni. Flăcările s-au extins cu repeziciune, iar fumul negru şi gros putea fi văzut de la mare depărtare. Localnicii au fost avertizaţi, printr-un mesaj Ro-Alert, să se adăpostească.

de Redactia Observator

la 05.08.2019, 11:03

Vezi și

Incendiu uriaş în Bihor, un depozit de deşeuri reciclabile a ars aseară pentru a doua oară în numai trei săptămâni. Flăcările s-au extins cu repeziciune, iar fumul negru şi gros putea fi văzut de la mare depărtare. Localnicii au fost avertizaţi, printr-un mesaj Ro-Alert, să se adăpostească, pentru că exista risc de intoxicare. Şi în luna martie, un alt sediu al aceleaşi firme a luat foc.

Era ora 18.30 când s-a dat alarma în localitatea Nojorid. Fumul gros se vedea de la zeci de kilometri, drept pentru care autorităţile au emis un mesaj RO-Alert.

Locuitorii din zonă au venit imediat la depozit, speriaţi că, în doar trei săptămâni, este al doilea incendiu care izbucneşte acolo. Pentru că exista riscul unei explozii, oamenii au scos mai multe butelii din incintă.

Când au ajuns pompierii, focul mistuise tot ce se afla pe o suprafaţă de 350 de metri pătraţi. Între timp, din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins violent, pe 1.000 de metri pătraţi. Mai ales că în zonă nu sunt hidranţi, ceea ce a îngreunat intervenţia.

Au fost mobilizate 11 echipaje de pompieri militari care au intervenit cu 7 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autoscară, autospecială de primă cercetare, de evaluare chimică-biologică, radiologică şi nucleară.

În urma incendiului din luna martie, produs într-o altă locaţie deţinută de aceeaşi firmă, pompierii au stabilit că focul a izbucnit de la o țigară. Cauza incendiului de acum trei săptămâni, de la depozitul din Nojorod nu a fost încă stabilită oficial, însă se pare că ar fi fost vorba tot de neglijenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Incendiu uriaş în Bihor, la un depozit de deşeuri reciclabile