Antena Meniu Search
x

Inscrierile la scoala se vor face dupa alte reguli

Inscrierile la scoala se fac anul acesta dupa alte reguli. Parintii se vor programa ca la medic, vor vizita scoala ca pe un muzeu si vor rezerva locul pentru copil ca la cinema. Este strategia Ministerului Educatiei.

Vezi și

Parintii, insa, sunt sceptici. Cred ca vor avea parte si acum de haos.

Ministerul Educatiei vrea ca anul acesta sa avem parte de inscrieri "moderne" la scoala. In primul rand, parintii trebuie asteptati cu bratele deschise.

Inainte de inscrieri, parintii pot sa vina la scoala sa viziteze salile de clasa. La fel ca la muzeu.

Vizita e necesara, spun sefii din Educatie, pentru ca nu toti parintii sunt interesati de renumele scolii. Unii dintre ei vor sa stie si cat de bine sunt puse lucrurile la punct la capitolul dotare.

Inscrierile vor incepe peste doua saptamani, in perioada 2 -22 aprilie. Ca noutate, anul acesta, parintele poate sa isi inscrie copilul direct pe internet.

Formularul de inscriere va fi disponibil online din data de 2 aprilie, dar parintele va trebui sa mearga pana la scoala pentru stampilarea si legalizarea cererii respective.

Daca nu au fost admisi din prima, parintii vor avea o a doua sansa. In perioada 8 -17 mai, vor fi inscrisi copiii respinsi in prima etapa pentru ca parintii au refuzat scoala de langa domiciliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Inscrierile la scoala se vor face dupa alte reguli