Antena Meniu Search
x

REPORTAJ în biserica unde Liturghia se oficiază într-o LINIŞTE deplină! Slujba e ţinută în limbajul semnelor

Într-un cartier din Râmnicu Vâlcea există o biserică în care slujeşte un preot special! Părintele este surdo-mut.

Vezi și

Într-un cartier din Râmnicu Vâlcea există o biserică în care slujeşte un preot special! Părintele este surdo-mut, iar Sf. Liturghie o oficiază în limbajul semnelor. Are o mulţime de enoriaşi. În judeţul Vâlcea sunt peste 700 de hipoacuzici, care de când se ştiu îşi doreau să asiste la o slujbă pe care să o înţeleagă.

E zi de sărbătoare şi în paraclisul bisericii Sfântu Petru şi Pavel din Râmnicu Vâlcea e linişte. Liniştea din timpul slujbei, pentru că aici cuvântul Domnului nu se rosteşte. Se vede. 

-Prima oară am venit, prima oară, şi m-am simţit bine...

-Mai vii, ai vrea să mai vii?

Pe acelaşi subiect

-Mai vreau să mai vin. Că m-am simţit bine, ceva, putere de la Dumnezeu.

Putere de la Dumnezeu a primit şi părintele Gabriel. Din 2004, de când a îmbrăcat sutana, preotul şi-a dorit să facă ceva pentru cei ca el: "Din păcate, este puţin greu să le explic Sfânta Liturghie, prin semne. Trebuie să le explic fiecare cuvânt ce înseamnă."

Enoriaşii lui nu sunt deloc puţini. Unii vin de la sute de kilometri ca să asiste la slujbele părintelui: "E puţin mai greu pentru cei care vin de la ţară, ajung mai greu la noi. Cei care sunt mai aproape vin mai des şi în număr mai mare."

Cei mai mulţi au încercat să meargă la bisericile normale. Însă, neînţelegând ce se întâmplă, nu au simţit nimic: "De aceea e mai bine să vină aici pentru că li se explică prin semne."

Preotul Gabriel este singurul care slujeşte în această parohie. Iar lui i se alătură sutele de oameni cu deficienţă hipo-acuzică din judeţul Vâlcea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » REPORTAJ în biserica unde Liturghia se oficiază într-o LINIŞTE deplină! Slujba e ţinută în limbajul semnelor