Antena Meniu Search
x

Video Într-un cartier scump, dintr-o zonă de lux din nordul Bucureştiului, oamenii "înoată" prin noroi

Neputinţa autorităţilor se măsoară în vieţi distruse. Sute de oameni trăiesc în vile îngropate în noroaie. Cel mai mare cartier ANL din Bucureşti, perla coroanei pentru premieri şi primari, nu are nici după două decenii apă, canalizare şi asfalt. Disperaţi, unii şi-au terminat pe cont propria construcţia caselor, iar alţii s-au mutat. Asta după ce s-au împrumutat sute de mii de euro la bănci.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 16.12.2020, 20:23

Vezi și
  • Problemele au apărut încă de la lansarea proiectului.
  • Un om de afaceri revendică o parte din terenul pe care începuseră să se înalţe primele case.

Într-un cartier scump, dintr-o zonă de lux din nordul Bucureştiului, oamenii înoată prin noroi pe străzi desfundate. Unii şi au pietruit singuri drumul. 

Mai mult, constructorul tocmai i-a anunţat că a abandonat şantierul. 

Cartierul este împărțit în două bucăți. O jumătate aproape care ține de Voluntari. Cealată jumatatre care trine de primăria capitalei. 

Istoria cartierului ANL Henri Coandă a început acum aproape 20 de ani pe vremea Guvernului Năstase.

Pe hârtie planurile erau măreţe şi au convins mulţi tineri să se împrumute la bănci pentru a-şi cumpăra o casă în cea mai mare zonă rezidenţială de până atunci. Iar cea mai ieftină locuinţă aici avea un preţ pe măsură: 100 de mii de euro

Problemele au apărut încă de la lansarea proiectului. Un om de afaceri revendică o parte din terenul pe care începuseră să se înalţe primele case. Lucrările sunt blocate pentru o vreme. Între timp bărbatul e condamnat pentru că a falsificat acte pe aceste ternuri. Disperaţi, unii oameni şi-au terminat locuinţele în regim propriu. Dar au rămas fără drumuri şi utilităţi.

De aproape două decenii, autorităţile şi-au tot pasat responsabilitatea. 

Localnic: S-au schimbat guverne, s-au schimbat de toate, niciunul nu face nimic.

Primarii şi şefii de guverne se schimbă. Nu şi problemele.

Cartierul are nevoie de 20 de kilometri conducte de apă, 15 kilometri de canalizare şi aproape 160 de mii de metri pătraţi de drum asfaltat. 

Localnic: Mulți au încercat să le vândă sau le-au lăsat neterminate, deși toate casele sunt pe banii locatarilor. Majoritatea au credite foarte mari.

Adrian Ilie: Era necesar să existe dialog instituţional. Este un cartier al ANL. Primăria trebuia să asigure investitorul, respectiv ANL, că va dezvoltă reţelele de utilităţi. El a fost dezvoltat, iar ulterior primăria nu a mai urmat nicio agendă în privința asfaltării străzilor, a traseelor pentru canalizare.​

Iar pentru oameni necazurile nu se termină nici după 20 de ani. Primăria capitalei are datorii către constuctor de 3 milioane de lei. Nu pot fi achitate pentru că instituţia are conturile blocate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Într-un cartier scump, dintr-o zonă de lux din nordul Bucureştiului, oamenii "înoată" prin noroi