După gerul năprasnic, topirea zăpezii face prăpăd! Zeci de gospodării din 6 judeţe sunt grav afectate de inundaţii
Peste 120 de pompieri au intervenit cu 40 mijloace tehnice, în ultimele 24 de ore, în 19 localităţi din şase judeţe, unde s-au produs inundaţii
Peste 120 de pompieri au intervenit cu 40 mijloace tehnice, în ultimele 24 de ore, în 19 localităţi din şase judeţe, unde s-au produs inundaţii generate de topirea zăpezii şi de creşterea nivelului pânzei freatice din anumite zone, cel mai afectat fiind judeţul Teleorman, unde au fost inundate peste 80 de gospodării, mai multe hectare de teren arabil, iar aproximativ 140 de fântâni au fost colmatate, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Potrivit datelor transmite joi de IGSU, s-au înregistrat inundaţii în 19 localităţi din şase judeţe - Dolj, Giurgiu, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.
La această oră, cele mai semnificative efecte ale inundaţiilor se înregistrează în judeţul Teleorman, unde în comuna Dragăneşti Vlaşca (satele Dragăneşti Vlaşca, Comoara şi Văceni) sunt peste 80 de gospodării şi anexe afectate de apă, mai multe hectare de teren arabil, iar circa 140 de fântâni au fost colmatate.
Citeşte şi Inundaţii puternice într-o localitate din Teleorman. Străzile şi casele au fost înghiţite de ape
De asemenea, drumul judeţean 503 este inundat pe o distanţă de circa 200 de metri, iar drumul naţional DN5 (E70), pe o lungime de 100 de metri, iar pompierii intervin pentru remedierea situaţiei.
Cetăţenilor din localităţile afectate de inundaţii li se recomandă să evite consumul de apă din fântâni, fără ca acestea să fie curăţate şi verificată potabilitatea apei.
Citeşte şi Cod galben de inundaţii pentru 13 judeţe din vestul şi nord-vestul ţării
O altă situaţie deosebită s-a înregistrat în localitatea Boldeşti – Scăeni din judeţul Prahova, din cauza alunecărilor de teren, în zona Seciu. În urma lăsării pământului, au fost afectate două gospodării, o porţiune de stradă şi trei autoturisme. Din cele două gospodării afectate, patru persoane s-au mutat la rude pe durata efectuării studiilor privind evoluţia situaţiei. Pompierii prahoveni împreună cu experţi ai altor autorităţi locale desfăşoară acţiuni pentru evaluarea pagubelor şi monitorizarea zonei de manifestare, precizează IGSU.
"Având în vedere încălzirea vremii, recomandăm cetăţenilor să cureţe şanţurile şi rigolele de scurgere a apei rezultată în urma topirii stratului de zăpadă şi să semnaleze inundaţiile locale prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112", transmite IGSU.
Sursă: News.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰