Telescaunul din Iaşi, o investiţie inutilă. Edilii invită ieşenii să vină cu soluţii
La Iaşi, se caută soluţii pentru "telescaunul ruşinii", inaugurat - în urmă cu 7 ani - într-o zonă de agrement din Pădurea Ciric. E închis de trei ani şi autorităţile nu pot să ascundă faptul că este o investiţie inutilă, atât timp cât traseul scurt şi lipsa oricărei privelişti nu a atras pe nimeni.
La Iaşi, se caută soluţii pentru "telescaunul ruşinii", inaugurat - în urmă cu 7 ani - într-o zonă de agrement din Pădurea Ciric. E închis de trei ani şi autorităţile nu pot să ascundă faptul că este o investiţie inutilă, atât timp cât traseul scurt şi lipsa oricărei privelişti nu a atras pe nimeni. O soluţie ar fi mutarea telescaunului, dar asta înseamnă o nouă cheltuială. Edilii au găsit şi cum să rezolve problema, astfel încât toată lumea să fie mulţumită. Aşa că au invitat ieşenii să vină cu sugestii.
Telescaunul de la Ciric a fost inaugurat în 2013. Şi de la început, proiectul construit cu fonduri europene a fost sortit eşecului.
Traseul telescaunului se întinde pe o distanță de 360 de metri, iar o cursa dura puțin peste 6 minute. In tot acest timp oamenii puteau sa vad doar câțiva copaci și aceste dealuri.
Tocmai de aceea câțiva consilieri locali spuneau că acesta ar merita inclus in cardea recordurilor drept cel mai scurt traseu și cel mai inutil din Europa.
- Un primar PSD din judeţul Iaşi a fost exclus din partid, după ce a anunțat că-l susține pe Victor Ponta la...
- Bolid de 30.000 de €, închiriat în Iași şi dezmembrat la sute de kilometri distanţă. Proprietarul, amenințat...
- Cum arată ambulanţele de Terapie Intensivă pentru nou-născuţi. În zona Moldovei există o singură salvare
- Momentul în care tânărul de 18 ani se înfige cu Fordul direct sub TIR, în Iași. S-ar fi sinucis după o...
- Tânăr de 18 ani, mort în Iași după ce s-a înfipt cu mașina sub un TIR. Luase permisul de conducere de doar o...
Telescaunul a funcţionat doar vreo 4 ani, de 3 ani a fost închis. Nimeni nu i-a simţit lipsa, mai ales că puţini ştiau de existenţa lui.
Autorităţile locale caută acum soluţii pentru ca telescaunul inutil să devină, în sfârşit, folositor. Deşi au câteva idei, spun că vor cere şi opinia localnicilor pentru noul proiect. Mai ales că va fi nevoie de noi investiţii.
Până anul acesta, autorităţile nu au putut interveni asupra proiectului de telescaun pentru că acesta a fost realizat din fonduri europene.
Cum perioada de sustenabilitate a expirat în luna noiembrie a anului trecut, sunt în sfârşit libere să acţioneze.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰