Antena Meniu Search
x

Video ÎPS Teodosie le ordonă preoților din orașul cu cea mai mare rată de infectare să meargă în vizite, de sărbători

ÎPS Teodosie este, din nou, în centrul atenției. Deşi Constanţa este oraşul cu rata de infectare cea mai mare, Arhiepiscop Tomisului îi obligă pe toţi preoții să meargă în vizite pastorale în ajunul Crăciunului și de Bobotează.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 10.12.2020, 20:43

Vezi și
  • Preoții care ezită vor fi înlocuiti, spune chiar Înaltul Părinte.

Printr-un document intern, preoții au fost anunțați că trebuie să facă vizitele pastorale de Crăciun și de Bobotează.

Cei care vor refuza să asculte acest ordin vor fi înlocuiți, a afirmat răspicat ÎPS Teodosie.

De cealaltă parte, preoții trebuie să respecte normele sanitare, să poarte măști și mănuși de protecție, iar credincioșii trebuie și ei să se hotărască dacă vor sau nu să îi primească pe preoți, în acest context epidemiologic.

IPS Teodosie: "Mă împărtășesc în fiecare zi și COVID-ul moare"

Pelerinajul de la Peştera Sfântului Andrei, de pe 30 noiembrie, s-a dovedit în acest an a fi interzis mai mult pe hârtie decât în realitate. Deşi la slujbe teoretic puteau participa doar locuitorii comunei Ion Corvin, pe şoseaua care duce spre mănăstire au trecut coloane întregi de maşini.

Înaltpreasfinţitul Teodosie a venit pentru a oficia slujba la Peştera Sfântului Andrei cu documente care să-i permită accesul.

IPS Teodosie, pe 30 noiembrie: "Mulţumesc conducerii ţării noastre, mulţumesc autorităţilor judeţului nostru, mulţumesc poliţiştilor şi jandarmilor pentru că s-au arătat urmaşi ai sfântului apostol Andrei, pentru că ne-au îngăduit şi vrem să avem mai departe sărbători. Mă împărtăşesc în fiecare zi şi Covidul moare".

Apelul înaltului prelat nu a mobilizat mii de oameni ca în alţi ani. Dar la slujba au participat şi credincioşi veniţi din Constanţa. Au profitat de excepțiile prevăzute de declaraţia pe propria răspundere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » ÎPS Teodosie le ordonă preoților din orașul cu cea mai mare rată de infectare să meargă în vizite, de sărbători