Antena Meniu Search
x

Video ÎPS Teodosie vrea mitropolie şi atacă prin interpuşi: ''Faptul că îl gelozeşti pe Teodosie sau Tomisul nu e problema lui''

Săptămâna şi scandalul în Arhiepiscopia Tomisului. Înaltpreasfinţitul Teodosie nu renunţă la ideea de a avea mitropolie şi îl atacă prin interpuşi pe Preafericitul Daniel, cel care i-a refuzat cererea. O scrisoare de desene animate, compusă de amatori, strigă apărătorul arhiepiscopului de la malul mării. Patriarhul îi transmite lui Teodosie că discuţia este nepotrivită şi închisă definitiv.

de Redactia Observator

la 26.05.2021, 19:51

Vezi și

ÎPS Teodosie: Toți au venit să-mi solicite să promovez reactivarea mitropoliei Tomisului.

Un vis la care Înaltpreasfinţitul Teodosie nu vrea să renunţe cu niciun chip. Nu a uitat nici scrisoarea pe care patriarhul Daniel i-a trimis-o acum o lună. Îi erau criticate ambițiile personale şi atitudinea provocatoare, dar şi prejudiciile aduse Bisericii ortodoxe, inclusiv prin promovarea plagiatului. De data aceasta, arhiepiscopul Tomisului a atacat prin vocea unui subordonat al său, vicepreşedinte al unei academii obscure pe care tot el o conduce.

Constantin Barbu, vicepreşedinte Academia Tomitană, profesor: Patriarhul României este un tip genial, dar scrisoarea a fost compusă de doi amatori. De-asta numesc că e de desene animate pentru că nu vreau să spun exact ce gândesc. 

Până la urmă, a spus ce a gândit. Motivul refuzului patriarhului ar fi cel mai mare păcat al omenirii.

Pe acelaşi subiect

Constantin Barbu, vicepreşedinte Academia Tomitană, profesor: Patriarhul are orgolii ca toți românii. Faptul că îl gelozeşti pe Teodosie sau Tomisul nu e problema lui Teodosie. 

Nici Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii ortodoxe, nu a scapat de tirul acuzaţiilor. 

Constantin Barbu, vicepreşedinte Academia Tomitană, profesor: L-am văzut că era agitat la televizor, nu termină frazele, cum îl cheamă pe asta, purtătorul de cuvânt la București.  Banescu pune virgulă, s-a terminat, când a pus virgulă nu termină propoziția.

ÎPS Teodosie vrea mitropolie în Dobrogea

Înaltpreasfinţitului Teodosie nu a asistat la prelegerea de două ore a prietenului său, dar şi-a dat binecuvântarea pentru discursul acestuia. S-a întors doar pentru câteva minute şi a dezvăluit secrete şoptite la nivel înalt. 

ÎPS Teodosie: Patriarhul Teoctist mi-a spus în taină: te rog să înființezi Episcopia Tulcei pentru că fără ea nu se poate promova Mitropolie.

Cea mai veche episcopie înființată pe teritoriul țării în secolul al patrulea va rămâne însă doar o menţiune istorică. Patriarhia nu a fost convinsă că merită să o pună din nou pe harta adminsitrativă a Bisericii Ortodoxe. 

"Pentru Patriarhia Română, care s-a exprimat inclusiv prin Cancelaria "Sfântului Sinod", forul decizional cel mai înalt al BOR, problema (re)înființării unei mitropolii a Tomisului este una definitiv închisă". 

Vechea Mitropolie a Tomisului a existat până în secolul al şaptelea, când a fost desfiinţată de stăpânirea otomană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » ÎPS Teodosie vrea mitropolie şi atacă prin interpuşi: ''Faptul că îl gelozeşti pe Teodosie sau Tomisul nu e problema lui''