Antena Meniu Search
x

Până la 19 ani a fost hrănită doar cu lapte şi apă cu zahăr!

Crescută de o mamă cu probleme şi ignorată de autorităţi, o fată din Suceava a ajuns să arate la 19 ani ca un copil de 6-7. Cazul cutremurător a ieşit abia acum la iveală, când tânăra a ajuns la spital aproape leşinată de foame

Vezi și

Cântărea 16 kilograme după ce mama ei, bolnavă psihic, i-a dat toată viaţa să mănânce doar lapte şi apă cu zahăr. Aţi crede că autorităţile nu au avut habar ce se întâmplă. Greşit. Toată lumea ştia. Şi totuşi, nimeni nu a făcut nimic.

O fărâmă de om care arată ca un copil de clasa întâi şi se exprimă ca unul de grădiniţă. Toată viaţa, mama ei a hrănit-o ca pe un bebeluş. Chiar şi medicii au rămas şocaţi. Nu înţeleg cum de-a supravieţuit organismul timp de 19 ani doar cu lapte şi apă cu zahăr. Până zilele trecute, fata n-a ştiut nici măcar ce gust are pâinea.

Când a ajuns la spitalul de pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, fata a fost pusă imediat pe perfuzii. În câteva zile a luat în greutate un kilogram şi jumătate.

Cel mai mult i-au plăcut piure-ul cu carne dar şi prunele. Din cauza relaţiei nefireşti pe care a avut-o cu mama ei, fata are nu doar carenţe alimentare ci şi retard psihic.

"Este, din punctul nostru de vedere, un caz destul de grav,  întrucât s-a pus practic în primejdie atât dezvoltatea fizică cât şi intelectuală a minorului respectiv", spun doctorii. 

Incredibil şi revoltător este însă faptul că acest caz le era cunoscut celor responsabili din 2007. Atunci, fata a fost diagnosticată cu grad de handicap iar sora ei mai mare a fost numită tutorele ei. Tot ea este cea care a însoţit-o acum pe copilă la spital.

Pe hârtii scrie că este hrănită numai cu lapte şi doctoprii ştiau lucrul acesta.

Poate că acest copil ar fi avut o viaţă mai bună dacă existau resurse şi interes.

Nici măcar asistentul social de la primărie sau cei de la protecţia copilului n-au luat măsuri.

Fetiţa avea 25 de kilograme în 2012, deci în ultima perioadă a scăzut atât de mult.

Mai exact, la 18 ani avea 25 de kilograme. Dar asta nu a îngrijorat se pare pe nimeni. Fata va fi dusă într-un centru de reabilitare. Abia acum, după ce cazul a fost făcut public, protecţia copilului Suceava a deschis o anchetă. Aceiaşi asistenţi care cunoşteau cazul dar nu au făcut nimic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Până la 19 ani a fost hrănită doar cu lapte şi apă cu zahăr!