Antena Meniu Search
x

Video La 4 zile de la naştere, medicii i-au găsit Kristinei mai multe malformaţii la inimioară. Bebeluşul are nevoie disperată de o operaţie pe cord deschis

Este o săptămână cumplită, dar și plină de speranță pentru mai mulți părinți ai căror copii au inimi bolnave. Mulți sunt bebeluși dar, indiferent de vârstă, toți sunt operați pe cord deschis. Operațiile sunt necesare acum pentru că respirația li se poate opri oricând. Kristina este un astfel de copil. Fetița care astăzi împlinește nouă luni de viață este un chip luminat de zâmbet dar și imaginea a mii de copii români care se nasc cu inima bolnavă. Kristinei și celorlalți mici pacienți le putem fi alături printr-un simplu SMS de 2 euro la 8848.

de Redactia Observator

la 17.11.2023, 21:09

Vezi și

"Nici în timpul sarcinii, nici la naștere nu s-a constatat nimic. În a patra zi după ce am născut, au descoperit că are Tetralogie Fallot. Mi-a fugit pământul de sub picioare", povesteşte Mioara Chirilă, mama Kristinei.

Kristina, bebluşul cu inima bolnavă

Ecografia cardio a confirmat diagnosticul: inima bebelușei Kristina este grav bolnavă. "Tetralogia Fallot constă în patru defecte, malformaţii la inimioară. Are valva care duce la plămâni îngroşată, un perete al inimii este îngroşat, mai are două găurele, un defect septal pe stângul şi unul pe dreptul", explică Mioara Chirilă, mama Kristinei.

De când a aflat de boala Kristinei, mama nu a scăpat-o din ochi, nu a lăsat-o sa doarmă mai mult decat trebuie, i-a măsurat saturaţia de oxigen şi au mers la controale cardio periodice. "Singurul tratament este operația pe cord deschis", adaugă Mioara Chirilă, mama Kristinei.

Pe acelaşi subiect

Kristina a fost acceptată la operație alături de alți copii cu inimi bolnave în ultima misiune umanitară a anului făcută de o echipă medicală româno-germană. Toate operațiile se fac la Spitalul Clinic Sanador de echipele chirurgicale conduse de profesorul doctor Victor Costache si de profesorul doctor Ioannis Tzanavaros venit de la Stuttgard special pentru acești copii. 

Medicii nu iau niciun ban pentru operații, dar costurile tratamentelor și consumabilelor din sălile de operații precum și al spitalizării cad pe umerii părinților. 

Putem ajuta acești părinți și putem ajuta acești copii să le fie reparate inimile donand 2 euro prin SMS la numarul 8848 dar și prin plată cu cardul ori prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal. Banii ajung în Fondul de solidaritate al campaniei "Vreau sa ajut", fond din care sunt sprijiniți copiii cu inimi bolnave și alți mici pacienți suferinzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » La 4 zile de la naştere, medicii i-au găsit Kristinei mai multe malformaţii la inimioară. Bebeluşul are nevoie disperată de o operaţie pe cord deschis