Antena Meniu Search
x

Curs valutar

La Mulţi Ani de Sf. Alexandru! Mesaje şi urări pentru sărbătoriţii de pe 30 august

Pe 30 august, creştinii îl prăznuiesc pe Sfântul Alexandru, iar milioane de români îşi sărbătoresc ziua de nume, Alexandru şi Alexandra fiind printre cele mai întâlnite nume în ţara noastră.

de Redactia Observator

la 29.08.2024 , 12:42

30 august este sărbătoare cu cruce neagră în calendarul creştin-ortodox, fiind prăznuiţi Sfântul Ierarh Varlaam, Cuviosul Ioan de la Rasca şi Secu, dar mai ales Sfântul Alexandru, sfânt pe care biserică îl consideră protectorul omenirii.

Prăznuirea Sfântului Alexandru este de mare importanţă în ţara noastră, mai ales că mulţi români îşi sărbătoresc onomastica şi în onoarea celui care a dat acest nume, respectiv Sfântul Alexandru, episcop în Constantinopol în timpul împăratului Constantin cel Mare (313 - 337) şi un apărător neînfricat la credinţei creştine.

La Mulţi Ani de Sf. Alexandru! Urări creştine 

Articolul continuă după reclamă

Ca de obicei, când vine vorba de o onomastică, respectiv de o zi de nume, se fac tot felul de urări, însă de Sfântul Alexandru apare şi un număr relativ mare de urări despre care am putea spune că au un oarecare iz creştin.

La acest capitol aducem în discuţie mesaje precum "Îţi urez o viaţă plină de sens şi împlinire spirituală" sau "Fie ca lumina credinţei să te călăuzească întotdeauna, aşa cum ne învaţă şi Sfântul Apostol Pavel - Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă".

Mesaje frumoase de La Mulţi Ani pentru Sf. Alexandru

Pentru cei care vor să evite mesajele complicate şi să transmită doar mesaje simple sau elegante de La Mulţi Ani pentru Sfântul Alexandru trebuie precizat că există o mulţime de soluţii.

Noi ne-am oprit la doar două dintre aceste soluţii: "La Mulţi Ani, prieten(ă) dragă! Fie ca această zi să-ţi aducă numai fericire şi să-ţi îndeplinească dorinţele" şi "Îţi doresc o zi plină de surprize plăcute şi multe motive de zâmbet. La Mulţi Ani".

Felicitări şi imagini cu Sf. Alexandru 

Facebook/Felicitări,urări,mesaje

De prăznuirea Sfântului Alexandru se pot transmite şi diferite felicitări celor care îşi sărbătoresc ziua de nume, indiferent că îi cheamă Alexandru, Alexandra, Andra, Sandra, Lixandru sau Alexandrina.

Dintre felicitările care pot fi transmise cu această ocazie, nouă ne-a picat la suflet una care sună cam aşa: "Sfântul Alexandru, care este patronul numelui tău, să te ocrotească în fiecare zi, să-ţi aducă linişte şi pace şi să nu lase ca speranţa să se stingă în sufletul tău. La Mulţi Ani cu sănătate, împliniri şi momente frumoase în viitor".

Facebook/Felicitări,urări,mesaje

Ce nume se sărbătoresc de Sf. Alexandru 

Cum spuneam, milioane de români îşi sărbătoresc ziua de nume de Sfântul Alexandru, în special pentru că Alexandru şi Alexandra sunt două dintre cele mai des întâlnite nume în ţara noastră. Şi chiar dacă ziua respectivă provine de la Sfântul Alexandru, episcop în Constantinopol, românii şi-au numit urmaşii Alexandru sau Alexandra şi în onoarea domnitorilor care au purtat acest nume de-a lungul timpului, precum Alexandru Ioan Cuza sau Alexandru cel Bun.

Pe lângă Alexandru şi Alexandra, de Sf. Alexandru îşi mai sărbătoresc ziua de nume şi românii care poartă nume precum Andra, Sandra, Lixandru, Alexandrina, Sandu, Sandrina, Sanda, Săndel, Saşa, Alexie, Alexis sau chiar Alessandro şi Alessandra.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri sociale » La Mulţi Ani de Sf. Alexandru! Mesaje şi urări pentru sărbătoriţii de pe 30 august