Antena Meniu Search
x

Românii pun legume autohtone la păstrare pentru la iarnă

S-a dat startul pregătirilor pentru iarnă! În pieţe, găsim acum cele mai ieftine legume româneşti. Din toamnă, roşiile, ardeii, dar şi vinetele de la noi vor fi mai puţine. Iar apariţia importurilor va scumpi piaţa cu cel puţin 10 la sută, spun producătorii.

de Redactia Observator

la 29.08.2019, 22:50

Vezi și

S-a dat startul pregătirilor pentru iarnă! În pieţe, găsim acum cele mai ieftine legume româneşti. Din toamnă, roşiile, ardeii, dar şi vinetele de la noi vor fi mai puţine. Iar apariţia importurilor va scumpi piaţa cu cel puţin 10 la sută, spun producătorii. Românii care caută legume cu gust profită din plin de oferta de pe tarabe.

Este sezonul conservelor pentru iarnă. Dintre toate specialităţile, zacusca nu are cum să lipsească. În cea mai mare piaţă din Capitală un kilogram de vinete se vinde, în medie, cu 2 lei şi 50 de bani. 

Pentru 20 de borcane de 400 de grame de zacuscă, cheltuielile ajung la 100 de lei.  

Cel mai scump este ardeiul. 79 de lei, 10 kilograme. Vinetele se vând cu sacul. 

Chiar dacă în unele zone producţia este mai mică, legumele româneşti sunt mai căutate decât cele din import. 

În solarii, se strânge săptămânal recolta de toamnă. Urmează ultima lună în care consumatorii pot cumpăra legume autohtone la preţuri mici. 

Din toamnă, vin valurile din import. Iar preţurile vor creşte cu cel puţin 10 la sută. În funcţie de inflaţie, scumpirile pot fi şi mai mari.  

În prima jumătate a anului, România a înregistrat cea mai mare inflaţie din Uniunea Europeană, cu cele mai mari preţuri la fructe şi legume.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Românii pun legume autohtone la păstrare pentru la iarnă