Antena Meniu Search
x

Biserica face praf singura Staţiune de Cercetare legumicolă din Muntenia. Vrea 8 milioane de euro pe 7 hectare pe care acum se cultivă legume rare

E scandal în Buzău, după ce şapte hectare şi jumătate din pământul singurei staţiuni de cercetare legumicolă din Muntenia vor fi vândute unui dezvoltator.

Vezi și

E scandal în Buzău, după ce şapte hectare şi jumătate din pământul singurei staţiuni de cercetare legumicolă din Muntenia vor fi vândute unui dezvoltator imobiliar! Arhiepiscopia, care a câştigat terenul în instanţă, l-a introdus acum în planul urbanistic şi l-a scos la vânzare. Iar preţul ar putea ajunge la 8 milioane de euro. Astfel, pe locul în care acum se cultivă 200 de soiuri rare de legume, va apărea un complex rezidenţial. 

Este pământul pe care, din 1956, de când a fost naţionalizat, s-au cultivat vinete albe, castraveţi uriaşi, roşii şi varză rezistente la ger.

În doi ani, de când Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a primit terenul, staţiunea a plătit chirie de 5.000 de lei.  

Dar, acum, biserica are alte gânduri... 

Pe piaţa liberă, terenul se ridică la 8 milioane de euro. Primăria a căutat o soluţie, dar aceasta rămâne în stadiul de intenţie.

Aici, ministerul tocmai avea de gând să pună bazele unei bănci de gene pentru legumicultură...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Biserica face praf singura Staţiune de Cercetare legumicolă din Muntenia. Vrea 8 milioane de euro pe 7 hectare pe care acum se cultivă legume rare