Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Libertatea lui Vâlcov, pe masa Senatului

Senatorii vor putea fi daţi mai uşor pe mâna justiţiei. Decizia a fost luată astăzi şi o va simţi pe pielea lui chiar mâine, Darius Vâlcov

de Redactia Observator

la 31.03.2015 , 20:15

Senatorii vor putea fi daţi mai uşor pe mâna justiţiei. Decizia a fost luată astăzi şi o va simţi pe pielea lui chiar mâine, Darius Vâlcov

Fostul ministru al finanţelor a vrut să facă o înţelegere cu DNA prin care îşi recunoaşte vinovăţia, pentru a-şi uşura pedeapsa. Procurorii l-au refuzat, aşa că ajunge din nou la mâna colegilor parlamentari. 

Mâine, încuviinţarea arestării fostului ministru, Darius Vâlcov, va putea fi dată cu votul majoritatii senatorilor prezenti in acel moment in plen, si nu cu majoritatea tuturor senatorilor, ca pana acum. Nu va ganditi ca parlamentarii au avut tresariri de constiinta. Doar s-au conformat deciziei CCR, din anul 2008, care cerea intocmai ce au votat astazi senatorii. Până mâine, Darius Vâlcov este încă în arest la domiciliu. După votul de mâine, însă, fostul ministru ar putea fi plasat în arest din cauza celebrelor 101 tablouri pe care procurorii le-au găsit ascunse în pereţi şi care ar fi trebuit să umple această galerie

Vezi și

Primul care va simti pe pielea lui este Darius Valcov. Fostul ministru al Finantelor este maine la mana colegilor, cu a doua cerere de arestare pe numele lui. Acum este în arest la domiciliu pentru fapte de coruptie.

Curtea Constitutionala a decis inca din 2008 ca cereril de arestare, retinere sau inceperea urmaririi penale venite de la DNA se adopta in Parlament cu votul majorităţii deputaţilor sau senatorilor prezenţi. In schimb, articolul 173 din Regulamentul Senatului si art. 42 din Statutul deputaţilor şi senatorilor, prevad ca aceste cereri se aproba cu votul unei majorităţii calculate in raport cu numărul total de senatori. Cind au votat pentru Sova, au tinut cont de regulamentul propriu. Astea sint si articolele pe care le+au modificat acum senatorii si le+au pus in acord cu decizia curtii din cauza neconcordanţei lor cu articolul 76, alineatul 2, din Constitutia Romaniei.

Darius Vâlcov a vrut să semneze un acord de recunoaştere a vinovaţiei, însă DNA a refuzat - surse

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că seiful se afla în casa deputatului PSD Daniel Bărbulescu, prieten al fostului ministru al Finanţelor.

Procurorii DNA au făcut, în 26 martie, şase percheziţii în localităţi din judeţul Olt, în municipiul Slatina şi în Bucureşti, fiind căutate tablourile care ar fi fost achiziţionate de Darius Vâlcov, prin interpuşi, de la case celebre de licitaţii, cu bani presupus obţinuţi din fapte de corupţie.

În urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit 101 tablouri, pe care figurează semnătura unor pictori celebri, cum ar fi Pablo Picasso , Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Gheorghe Petraşcu, Constantin Piliuţă, Corneliu Baba, Horia Bernea sau Octav Băncilă, potrivit DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că Darius Vâlcov intenţiona să deschidă o galerie de artă în Bucureşti, iar în acest scop luase un spaţiu şi începuse amenajarea, dar, din cauza cercetărilor, ar fi ascuns tablourile la patru persoane de încredere. Anchetatorii ar fi găsit unele tablouri prin dulapuri sau pe sub paturi, din cauza faptului că Vâlcov şi oamenii săi de încredere s-ar fi grăbit să le ascundă.

Galeria de artă pe care Darius Vâlcov intenţiona să o deschidă în Capitală era pe strada Stockhol, din Sectorul 1 al Capitalei, unde anchetatorii au găsit la percheziţii 29 de tablouri. Darius Vâlcov ar fi dat un milion de lei unui intermediar, în 2013, pentru achiziţia de tablouri, au precizat sursele citate.

Operele de artă găsite de procurori la adresa din Sectorul 1 sunt semnate, printre alţii, de Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Corneliu Baba, Nicolae Vermont, Nicolae Dărăscu, Mircea Mihai Ciobanu, Rudolf Negely, Ştefan Câlţia, Adam Bălţatu, Aurel Băieşu, Dumitru Ghiaţă, Iosif Iser, Samuel Mutzner, George Catargi, Francisc Chiuariu, Constantin Piliuţă, Constantin Păuleţ, Andy Worhol şi Mihai Sârbulescu. Tot la aceeaşi adresă au fost găsite şi obiecte decorative semnate Pablo Picasso şi Victor Brauner, au precizat sursele citate.

Darius Vâlcov a avut două mandate de primar la Slatina, din 2004 până în 2012. În 27 martie 2012, Darius Vâlcov şi-a anunţat demisia din PDL, partid al cărui membru a fost din anul 2000. Astfel, el a fost eliberat din funcţia de primar în 28 martie 2012, printr-un ordin al prefectului. La alegerile din iunie 2012, Darius Vâlcov a fost reales primar al Slatinei cu peste 80 la sută din voturi, dar a renunţat la funcţie câteva luni mai târziu, respectiv în decembrie 2012, când a fost ales senator de Olt din partea PSD.

Din august 2014 şi până în decembrie 2014, Darius Vâlcov a fost ministru delegat pentru Buget, iar de la sfârşitul anului trecut şi până în 20 martie 2015 a fost ministru al Finanţelor Publice.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Libertatea lui Vâlcov, pe masa Senatului