Antena Meniu Search
x

Liceul Eugen Lovinescu a intrat într-un program de "reabilitare"

Eugen Lovinescu a fost un scriitor. Liceul care-i poartă numele nu e deloc demn de renumele lui. E locul unde elevii se înjură şi se bat ca pe maidan. În sălile de clasă şi pe holuri se învaţă suferinţa, frica şi pericolul.

Vezi și

 Reporterii Observator au intrat în liceul în care o elevă a ajuns să se taie pe mâini după o campanie de înjurături organizată de colegii ei. Aşa am aflat că eleva nu este singura victimă. Acum poliţia îi caută pe elevii, iar liceul a intrat într-un program de "reabilitare".

Această elevă a ajuns să se auto-mutileze după ce luni de zile a fost agresată de colegii ei. Astăzi Dana şi-a amintit prin tot ce a trecut în faţa poliţiştilor.

Poliţiştii au deschis dosar penal, iar colegii Danei vor fi şi ei audiaţi. Însă Dana nu este singurul copil care suferă la Liceul Eugen Lovinescu din Capitală. Se aruncă cu scaune. Avem un copil care are astm pe sistem nervos şi mereu îl întărâtă şi o ia razna.

Reporterii Observator au intrat în Liceul Eugen Lovinescu ca la ei acasă. Nimeni nu i-a întrebat nimic. Oricum, la ei în şcoală, respectul şi prietenia se câştigă scump.

Dramele copiilor de la Lovinescu au ajuns şi la urechile oficialilor din Educaţie. De aceea şcoala a intrat într-un program de educare. Specialiştii au venit astăzi să le explice profesorilor şi elevilor ce să facă în momentul în care un copil e înjurat.

Liceul Eugen Lovinescu nu este singurul cu astfel de probleme. Specialiştii vor merge luna aceasta în 20 de unităţi de învăţământ pentru a preveni agresivitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Liceul Eugen Lovinescu a intrat într-un program de "reabilitare"