Antena Meniu Search
x

Linie de transport suspendata in Capitala

Bucurestiul a fost invitat sa aplice la un proiect cu fonduri europene care presupune realizarea unui linii de transport suspendate, cu telecabine, potrivit unui proiect ce va fi discutat vineri de consilierii municipali

Ion Dedu, directorul Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat ca municipalitatea a primit, in luna februarie, de la compania Overland Transport Systems din Marea Britanie invitatia de a participa la proiectul “Sisteme de Transport Suspendate”.

“Proiectul, aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ofera municipalitatii posibilitatea de a participa la selectia organizata la Bruxelles, implementarea acestuia fiind conditionata de decizia reprezentantilor de la Bruxelles. Daca Bucurestiul va fi selectat pentru implementarea proiectului, municipalitatea va aplica pentru obtinerea finantarii puse la dispozitie de Uniunea Europeana”, a declarat Ion Dedu.

Nu numai Bucurestiul a fost propus pentru implementarea acestui proiect, ci si Cluj-Napoca, Chisinau si Budapesta.

Traseul va avea o distanta de maxim zece kilometri. Cabinele vor putea sa transporte cel mult patru persoane sau un scaun cu rotile si o persoana, maxim doua, greutatea maxima fiind de 400 de kilograme. In ceea ce priveste viteza medie de transport, aceasta va fi de 50 de kilometri pe ora, iar numarul maxim al calatorilor transportati pe ora, pe fiecare directie de mers va fi de 5.000 de persoane.

Telecabinele vor utiliza o sursa electrica externa, acestea urmand sa se succeada la o distanta de zece metri. Toate cabinele vor avea instalatie de incalzire, aer conditionat si camere de supraveghere video.

In ceea ce priveste selectia destinatiei, aceasta se va face prin atingerea tastelor de pe un ecran sau prin recunoasterea vocii.

“Telecabina va completa sistemele de transport urban deja existent si va functiona de-a lungul liniilor de cale ferata, tramvaie si autobuze, furnizand schimburi intermodale, ca in cazul transferului de la un sistem de transport la altul”, a mai precizat Dedu.

In cazul in care proiectul va fi votat, municipalitatea va primi un raspuns in luna iunie 2013.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Linie de transport suspendata in Capitala