Antena Meniu Search
x

Noi detalii revoltătoare în cazul bărbatului mort în braţele unui echipaj medical care nu a ştiut să îi ofere primul ajutor!

Un bărbat în stop cardiac a murit în timp ce echipajul medical al unei firme private plătite să asigure asistenţa în piaţă nu a ştiut cum să-l resusciteze.

Vezi și

Un bărbat în stop cardiac a murit în timp ce echipajul medical al unei firme private plătite să asigure asistenţa în piaţă nu a ştiut cum să-l resusciteze. Martorii au încercat să le dea sfaturi. Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional!

Bărbatul este în stop cardiac. Iar aşa-zişii medici habar n-au cum să procedeze într-un astfel de caz. Îi verifică pulsul şi tensiunea, apoi încearcă să-l resusciteze. Dar... manevra este făcută total greşit. 

După câteva secunde, unul dintre ei renunţă. Încearcă celălalt. Îi fac o injecţie. Când văd că nu reuşesc, îl întorc pe o parte. Apoi aşteaptă... salvarea. Din imagini, se vede clar că sunt total nepregătiţi. În loc să continue manevra de resuscitare, echipajul este curios să afle ce s-a întâmplat.

La 7 minute de la apelul la 112, ajunge o ambulanţă. Cu defibrilator.

Echipajul de salvare însoţit de salvatori de la ISU începe imediat resuscitarea şi îi aplică bărbatului electroşocuri. La scurt timp, a ajuns şi un echipaj de terapei intensivă. Din păcate, pentru bărbat, nu s-a mai putut face nimic. Practic, în astfel de cazuri, primele minute, sunt vitale.

Primul echipaj care a intervenit este unul privat. Acesta asigura, pe baza de contract, asistenta medicala de urgenţă în târgul Obor.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI: "Este strigător la cer ca o ambulanţă care se pretinde a fi o ambulanţă, indiferent că e privată sau publică şi mai ales asigurând asistenţa de urgenţă undeva, să fie fără defibrilator sau dacă avea defibrilator să nu-l folosească pentru că bolnavul a pierdut foarte mult timp, când el avea o şansă."

Firma privată care deţine ambulanţa nu are nici măcar autorizaţie de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Şi cu toate astea, funcţiona. În septembrie, inspectorii au mers în control acolo şi n-au găsit pe nimeni. Au amendat firma cu 15.000 de lei.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI: "Vom trimite dosarul la Parchet pentru inacţiune la faţa locului în cazul unui stop cardiac, acţiune incorectă şi, dacă au contract, înseamnă că ei continuă să sfideze legea şi să funcţioneze neautorizat."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Noi detalii revoltătoare în cazul bărbatului mort în braţele unui echipaj medical care nu a ştiut să îi ofere primul ajutor!