Antena Meniu Search
x

Litoralul fără salvamari ia vieți! Un polițist din Dolj a murit sub ochii logodnicei, căreia îi făcuse cadou vacanţa la mare

În staţiunile de pe litoralul românesc, moartea nu vine după program, cum ar vrea autorităţile. Un poliţist din Dolj s-a înecat la Eforie când niciun salvamar nu era pe plajă să-l salveze, pentru că se terminase ziua de muncă.

Vezi și

În staţiunile de pe litoralul românesc, moartea nu vine după program, cum ar vrea autorităţile. Un poliţist din Dolj s-a înecat la Eforie când niciun salvamar nu era pe plajă să-l salveze, pentru că se terminase ziua de muncă.

În numai o jumătate de oră, pe plaja din Eforie Nord, un tânăr de 18 ani şi un bărbat de 27 au avut nevoie de salvare. Au înotat aproape de mal, dar au fost purtaţi de valuri şi de curenţi spre larg.

Pe Georgian, un tânăr poliţist din Dolj, abia promovat, n-a mai avut cine să-l salveze. S-a înecat după ora 19.00, iar salvamarii din Eforie Nord nu mai erau pe mal. Îşi terminaseră programul. 15 minute a durat până când o barcă a venit pe mare, dinspre nordul staţiunii, unde se află baza salvamarilor, până în locul unde plutea trupul tânărului.

Georgian îşi adusese logodnica la mare pentru a-i sărbători ziua de naştere. Astăzi, familia lui s-a întâlnit la morgă. Dacă salvamarii ar fi fost la lucru poate ar fi avut o şansă să fie scos la timp din apă.

Pe tânărul de 18 ani, valurile l-au adus în viaţă la mal. Marea era prea agitată, iar salvamarii spun că s-au temut să intervină.

Deşi vacanţele pe litoral au început încă de acum o lună, în Eforie Nord, autorităţile locale se plâng că au primit prea puţini bani de la Guvern pentru câţi salvatori ar avea nevoie. Marea a luat două vieţi, iar alţi doi turişti sunt în stare gravă la spital.

În Mamaia, 76 de salvatori supraveghează plaja. De la opt dimineaţa, până la 7 şi jumătate seara. Zone periculoase din cauza valurilor şi curenţilor sunt în apropierea staţiunilor Eforie, Venus, Costineşti şi Vama Veche.

ALIN LUPU, salvamar Mamaia:

Curenţii mării sunt tot puternici, mai ales după furtună. Se pot răni foarte grav, este o apă necunoscută, niciodată nu ştii ce poate să fie pe fund, o stâncă, o piatră, o ţeavă de irigaţii.

Zone sigure, spun salvamarii, sunt cele cuprinse între digurile protejate de stabilopozi. Dar nici acolo turiştii nu trebuie să se depărteze prea mult de mal.

Anul trecut, peste 40 de oameni au murit înecaţi pe litoral. 100 au fost salvaţi la limită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Litoralul fără salvamari ia vieți! Un polițist din Dolj a murit sub ochii logodnicei, căreia îi făcuse cadou vacanţa la mare