Liviu, un pompier aflat în timpul liber, erou pentru un om care suferise o criză de epilepsie pe stradă: "Felicitări, încă un om trăiește datorită ție"

De Monica Palade.
Publicat: 21.03.2021, 08:30.
Actualizat: 21.03.2021, 08:30

Liviu, un pompier cu 15 ani de experiență, a devenit erou și în ziua sa liberă. Acesta își însoțise nepoata la examenul auto și o aștepta să iasă, când a auzit o femeie cerând ajutorul pentru soțul său, care s-a prăbușit pe stradă.

Liviu, un pompier aflat în timpul liber, erou pentru un om care suferise o criză de epilepsie pe stradă: "Felicitări, încă un om trăiește datorită ție"

Facebook

Fără să stea pe gânduri, Liviu s-a dus să dea o mână de ajutor. A înțeles imediat că este vorba de o criză de epilepsie și a reușit să îl stabilizeze pe bărbat până la sosirea ambulanței. A fost imediat recunoscut de echipaj, semn că nu era la prima misiune în care salva vieți.

Când nepoata a ieșit fericită de la proba scrisă, avea să descopere că unchiul său tocmai devenise erou. La întoarcere spre casă, tânăra nu s-a putut să nu întrebe: - Unchiule, dacă nu veneai tu azi cu mine, ce ar fi pățit acel om?

Povestea a fost relatată pe larg pe pagina de Facebook a Ministerul Afacerilor Interne.

Erou în timpul liber

„Ieri dimineață, Liviu, deși era în tura liberă, s-a trezit ca și cum trebuia să meargă la serviciu. Nepoata lui susținea proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere, iar el fusese rugat să o însoțească, tatăl acesteia nefiind în localitate în acea zi. Pe drum, Liviu a tot încercat să-i alunge emoțiile.

- Să nu te grăbești! Sigur îl vei lua. Eu am mare încredere în tine.

În scurt timp au ajuns la locul unde avea loc examenul.

- Te aștept aici. Fugi acum. Baftă.

Știind că va avea de așteptat, Liviu a mers să-și cumpere un covrig și o cafea, moment în care a auzit un strigăt în spatele lui:

- Ajutor, ajutor! Moare soțul meu...

Când s-a întors, a văzut un bărbat căzut pe trotuar. Lumea începea să se adune în jurul acestuia, însă fără a face ceva concret. În câteva momente Liviu a fost lângă victimă. Și-a dat seama că avea o criză de epilepsie.

- Doamnă, nu vă temeți! Știu ce am de făcut, dar sunați repede la 112. - Îl puteți salva? - Nu vă faceți griji, a spus Liviu așezând bărbatul în poziția de siguranță. Sunați la 112! Are o criză de epilepsie. Până vin ei, eu îl stabilizez.

A salvat încă o viață

Timp de mai multe minute, Liviu a avut grijă ca victima să aibă căile respiratorii libere. În cei 15 ani de experiență pe care îi are ca pompier, s-a întâlnit cu multe astfel de cazuri. În scurt timp a ajuns și ambulanța. Echipajul l-a recunoscut imediat pe salvator.

- Cum e, nea Liviu? - Acum e bine. Și-a mai revenit.

După câteva minute, victima a fost urcată în salvare, iar medicul i-a mulțumit lui Liviu:

- A avut noroc că ai fost aproape. Dar nu ești liber azi? Ce faci aici? - A venit cu mine la examen, a răspuns nepoata, care ieșise între timp din sala de examinare. - Examen? Și ce ai făcut? - Sunt fericită! Am luat sala cu maxim de puncte. - Felicitări! Să știi că poți să fii fericită de două ori... unchiul tău a salvat o viață! Încă o viață, i-a spus medicul fetei în timp ce urca în ambulanță.

Pe drumul de întoarcere, nepoata l-a întrebat pe Liviu:

- Unchiule, dacă nu veneai tu azi cu mine, ce ar fi pățit acel om?

Felicitări, Liviu! Ai toate motivele să zâmbești ... încă un om trăiește datorită ție! Îți mulțumim!"

Citește și:

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.