Specialiștii nu se așteaptă la scăderi semnificative ale prețurilor la locuințele din București
Pandemia i-a aşezat pe români la casele lor. Puţini îşi mai fac planuri să-şi schimbe locuinţele. Iar pentru ceilalţi, criteriile de selecţie s-au schimbat. Preţul şi zona nu mai sunt la fel de importante.
- Tot mai mulți clienți caută case la curte.
- Prețurile, stabilite în special în funcție de costuri și de zonă.
Mai nou, sunt la mare căutare locuinţele care au curte sau care pot face viaţa în izolare mai uşoară. Deşi criza economică bate la uşă, experţii în imobiliare sunt convinşi că preţurile nu vor scădea.
Doar aşa mai pot viziona apartamente potenţialii cumpărători. Pandemia de coronavirus i-a forţat pe dezvoltatorii imobiliari să îşi prezinte ofertele pe reţelele de socializare. Tot acolo, clienţii pun întrebări şi decid dacă vor cumpăra sau nu.
Irina Șomoiag, marketing manager: Deși nu este experiența ca la locație, ne-am pregătit folosind mai multe platforme, aplicații, avem filmări și pe lângă asta avem și tururi virtuale.
Vânzările şi închirierile au scăzut în ultima perioadă.
- Prognoza meteo în Bucureşti pentru următoarele zile. Sunt aşteptate ninsori, vânt şi temperaturi negative
- Cum răspunde Nicuşor Dan la acuzaţia că ar fi luat şpagă de la firma Nordis. Cine a încercat să-l mituiască
- Ninsori, polei, intensificări ale vântului, nopţi şi dimineţi geroase în mai multe regiuni până marţi....
- Evenimente în Bucureşti, în weekendul 15-16 februarie. Ce nu trebuie să ratezi
- Se așteaptă ninsori în București, temperaturile scad brusc în următoarele ore. Posibil strat de zăpadă de 8...
Nicoleta Manea, agent imobiliar: Am facut trei tranzacţii cu clienți noi. Chiar dacă intra clienți mai puțini, sunt clienți deciși.
Până acum, oamenii alegeau o locuinţă în funcţie de preţ şi de locaţie. Izolarea impusă le-a schimbat preferinţele.
Irina Șomoiag, dezvoltator imobiliar: Avem chiar mai multe cereri pentru apartamentele cu grădini.
Gabriel Focşăneanu, dezvoltator imobiliar: Se uită să aibă o zonă unde să își petreacă timpul, să facă jogging, să aibă o pădure lângă, aer proaspăt tot timpul.
Acest tânăr îşi doreşte să cumpere un apartament spaţios, cât mai aproape de centrul Capitalei, cu balcon deschis. În ultima lună, a avut zeci de vizionări online. I-a atras atenţia în mod special o locuinţă din cartierul Floreasca.
Aparatamentul costă peste 140 de mii de euro. Preţul este dictat de zonă. Chiar dacă se aştepată la o criză economică, experţii în imobiliare nu cred că vor urma scăderi de preţuri.
Daniel Crainic, expert imobiliare: Tot ce s-a construit în ultimii ani s-a construit scump, atât ca materiale de construcţii, cât şi ca valoare a forței de muncă.
Scăderi ar putea exista la apartamentele în construcţie.
Gabriel Focşăneanu, dezvoltator imobiliar: Observăm și noi o scădere a costurilor de achiziție a materialelor și, evident, ne vom îndrepta să reglăm prețurile.
Luna trecută, în Bucureşti și în Iaşi preţurile locuinţelor au scăzut cu trei procente.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰