Antena Meniu Search
x

Mafiotii au imbracat halate albe! Medici si farmacisti din Deva s-au imbogatit din retete false

In vreme ce bolnavii adevarati mor cu zile, medicii completeaza retete pentru propria avere. Doi doctori din Deva au eliberat retete false cu medicamente scumpe pe care le-au pasat direct la farmacisti.

Vezi și

O retea mafiota s-a imbracat in alb! Medicii si farmacistii si-au tratat foamea de bani, prin leacuri ilegale. Cu retete false.

Retetele erau scrise de doi medici ai sectiei de Oncologie, in spitalul din Deva. Au emis cateva sute, in doar doi ani. Treceau pe ele cele mai scumpe medicamente si le pasau farmacistilor, angajati la trei firme diferite.

Rolul farmacistilor era de intermediere. Trimiteau retetele direct la Casa de Asigurari, acolo unde sutele de prescrieri false se transformau in bani prin deconturi. Banii erau apoi impartiti intre farmacisti si medici. Si nu au fost deloc putini. “Ne-am constituit ca parte civila pentru recuperarea prejudiciului in valoare de 1.300.000 lei”, a declarat Viorica Codoreanu, presedinte director general al CAS Hunedoara

Dar au gasit si alte cai de imbogatire rapida. Au infiintat firme fantoma, de unde cumparau bunuri fictive. Medicamente care nu existau. Pe bani adevarati, care odata iesiti din casa de marcat a farmaciilor se duceau pe bunuri adevarate, de lux. Precum unPorsche, gasit in garajul unei farmaciste.

La sediul DIICOT din Deva au venit si complicii. O angajata a tribunalului care i-a anuntat pe medici ca au telefoanele ascultate. Si un prieten care le-a promis bunavointa Fiscului, contracost. Cifrele vorbesc de la sine. Anchetatorii estimeaza un prejudiciu total de 11 milioane de lei. Si un schimb de imbracaminte pentru cei gasiti vinovati - din halatul alb, in hainele cu dungi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mafiotii au imbracat halate albe! Medici si farmacisti din Deva s-au imbogatit din retete false