Antena Meniu Search
x

Noi imagini cu întâlnirea de la miezul nopţii dintre şefii poliţiei şi interlopii din clanul Duduianu

Reporterii Observator au obţinut noi imagini cu întânirea de la mierzul nopţii dintre şefii poliţiei şi interlopii din clanul Duduianu. Negocierile de lângă biserica Sfânta parascheva din Rahova au fost suprinse de camerele de supraveghere din unghiuri diferite.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 27.08.2020, 08:00

Vezi și
  • Mai marii poliţiei stau ascunşi după întâlnirea de taină cu interlopii.
  • Imaginile confirmă versiunea spusă de fratele interlopului ucis, Elvis Pian.

Cele mai recente imagini îl arată adjunctul Poliţiei Capitalei - comisarul şef Aurelian Ciocîrlan când traversează strada pe care se află biserica şi ajunge la întânire.

Aproape de ora 1 noaptea camerele l-au suprins pe Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Vasilescu, pe stradă discutând cu unul din membrii clanului Duduianu.

După două zile de la apariţia imaginilor în spaţiul public şi după două săptămâni de când s-a aflat de această întâlnire mai marii din poliţie aplică aceeaşi lege. Legea tăcerii.

Imaginile confirmă versiunea spusă de fratele interlopului ucis, Elvis Pian, care a povestit încă de acum două săptămâni despre întâlnire şi cum s-a ajuns la ea.

Strada pe care a fost surprins Şeful Poliţiei Române se află la un km şi jumătate de casa clanului Duduianu. Şeful poliţiei Capitalei ar fi mers acolo şi le-a spus membrilor familiei să vină aici lângă biserică unde îi aşteaptă chestorul Vasilescu pentru discuţii.

Oamenii din zonă spun că a doua zi după întânire urmele au fost şterse. Întâlnirea a avut loc în noaptea de 8 spre 9 august. Motivul negocierilor: înmormântarea fără incidente a liderului Emi Pian.

Pe 9 august liderul Duduienilor urma să fie îngropat, la ora 13 şi 30 de minute aşa cum anunţase familia încă de pe 7 august. Doar că, în dimineaţa de după întâlnire, lucrurile s-au desfăşurat mai repede. În scandal intervine acum şi unchiul lui Emi Pian, care îi cere ministrului de Interne o audienţă pentru a-i prezenta probe, spune el, despre corupţia din poliţie.

Corpul de Control al Ministerul de Interne a făcut verificări la poliţia capitalei iar concluziile ar fi trebuit anunţate astăzi. Supriză însă. Ministrul de Interne a tranmis reporterilor Observator că toate concluziile vor fi prezentate până la finalul săptămânii.

Între timp, una dintre cele mai importante structuri ale Ministerului Afacerilor Interne a fost decapitată. Chestorul Cătălin Ioniţă, fost şef al Poliţiei Române, a fost pus pe tuşă, astăzi, din funcţia de Şef al Direcţiei Generale Anticourpţie. Motivul?

Nu i-a fost prelungită autorizaţia de acces la informaţii clasificate, secrete de stat mai precis, din partea ORNIS. Un certificat pe care îl avea încă din 2016. Şi pe care nu l-a pierdut nici când a fost cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie într-un dosar în care a fost suspect de trafic de influenţă.

Surse Observator susţin că autorizaţia nu a fost prelungită la cererea Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă, fostul "doi şi un sfert". Nu a fost comunicat un motiv oficial, dar printre motivele prevăzute de legislaţie este şi cel în care se evideniţiază riscuri de securitate!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Noi imagini cu întâlnirea de la miezul nopţii dintre şefii poliţiei şi interlopii din clanul Duduianu