Primării în prag de faliment. Angajaţii unei administraţii locale din Gorj fac voluntariat de 3 luni, chiar dacă au lefuri mărite
S-au aruncat la salarii mari, dar s-au întins mai mult decât era plapuma. Aşa se face că mai multe primării din ţară sunt aproape de faliment.
S-au aruncat la salarii mari, dar s-au întins mai mult decât era plapuma. Aşa se face că mai multe primării din ţară sunt aproape de faliment. Nu mai au cu ce să plătească facturile ori lemnele de foc.
Primăria comunei Stăneşti, judeţul Gorj. De 3 luni, angajaţii, în frunte cu primarul, fac muncă de voluntariat. Teoretic, au lefuri mărite.
Edilul ar trebui să primească 5.000 de lei, viceprimarul - 4.500, iar doamna Ana, o funcţionară cu vechime - 2.800 de lei. Primăria a ajuns la fundul sacului din cauza unor datorii mai vechi. Aşa că măririle rămân doar pe hârtie.
ŞTEFAN BLIDEANU, primar Staneşti:
- Târguri de Paşte în 2025 în Bucureşti şi în ţară. Care sunt atracţiile primăverii
- 4 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 4 aprilie, Sfântul Iosif. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
- Evenimente în Bucureşti, vineri 4 aprilie. Ce nu trebuie să ratezi
- Când pică Paştele în 2026 şi în următorii ani
Supravieţuim foarte greu. Deci cum putem. Dacă am adus şi coli de scris, vă daţi seama că e destul de gravă şi nu mai au răbdare nici angajaţii. Comună mică, contribuabilii sunt puţini.
Reporterii Observator au ajuns şi într-una dintre cele mai sărace localităţi din Alba - Ceru Băcăinţi. Primăria s-a împrumutat la şcoală pentru bani de salarii.
După mărire, primarul are 4.000 de lei salariu. Puţin în comparaţie cu edilul din Urlaţi, Prahova, care se bucură de 8,400 de lei lunar. În timp ce şeful de judeţ ia 13.500 de lei. În comparaţie cu aceste lefuri, veniturile medicilor rezidenţi sau ale învăţătorilor rămân cu mult în urmă.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰