Antena Meniu Search
x

Primării în prag de faliment. Angajaţii unei administraţii locale din Gorj fac voluntariat de 3 luni, chiar dacă au lefuri mărite

S-au aruncat la salarii mari, dar s-au întins mai mult decât era plapuma. Aşa se face că mai multe primării din ţară sunt aproape de faliment.

Vezi și

S-au aruncat la salarii mari, dar s-au întins mai mult decât era plapuma. Aşa se face că mai multe primării din ţară sunt aproape de faliment. Nu mai au cu ce să plătească facturile ori lemnele de foc.

Primăria comunei Stăneşti, judeţul Gorj. De 3 luni, angajaţii, în frunte cu primarul, fac muncă de voluntariat. Teoretic, au lefuri mărite.

Edilul ar trebui să primească 5.000 de lei, viceprimarul - 4.500, iar doamna Ana, o funcţionară cu vechime - 2.800 de lei. Primăria a ajuns la fundul sacului din cauza unor datorii mai vechi. Aşa că măririle rămân doar pe hârtie. 

ŞTEFAN BLIDEANU, primar Staneşti:

Supravieţuim foarte greu. Deci cum putem. Dacă am adus şi coli de scris, vă daţi seama că e destul de gravă şi nu mai au răbdare nici angajaţii. Comună mică, contribuabilii sunt puţini.

Reporterii Observator au ajuns şi într-una dintre cele mai sărace localităţi din Alba - Ceru Băcăinţi. Primăria s-a împrumutat la şcoală pentru bani de salarii.

După mărire, primarul are 4.000 de lei salariu. Puţin în comparaţie cu edilul din Urlaţi, Prahova, care se bucură de 8,400 de lei lunar. În timp ce şeful de judeţ ia 13.500 de lei. În comparaţie cu aceste lefuri, veniturile medicilor rezidenţi sau ale învăţătorilor rămân cu mult în urmă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Primării în prag de faliment. Angajaţii unei administraţii locale din Gorj fac voluntariat de 3 luni, chiar dacă au lefuri mărite