Antena Meniu Search
x

O mamă din Buzău acuză medicul ginecolog că i-a lăsat bebeluşul să moară în pântece

Un bebeluş a murit în pântecele ueni m[mici din Buzău, iar medicii au aşteptat aproape o zi şi-o noapte până să inducă naşterea.

Vezi și

Un bebeluş a murit în pântecele mamei, iar medicii au aşteptat aproape o zi şi-o noapte până să inducă naşterea. E drama unor părinţi din Buzău, care îl acuză pe medicul ginecolog de malpraxis. Ei susţin că s-ar fi prezentat la medic în clipa în care bebeluşul nu a mai mişcat. Dar ar fi fost trataţi cu indiferenţă.

Părinţii tocmai au aflat că bebeluşul lor a murit în pântecele mamei. Iar medicii nu vor induce naşterea până dimineaţă. Sunt revoltaţi, mai ales că problemele lor ar fi început în urmă cu o săptămână. Când gravida în 34 de săptămâni a mers la cabinetul particular al medicului ginecolog, alarmată că băieţelul ei nu mai mişcă.

Claudia Șerban: "Dacă eram operată din momentul în care i-am spus doamnei doctor: <<Doamna doctor, copilul nu mai mişcă>> nu se întâmpla asta. A spus că nu poate să mă opereze pentru simplul fapt că nu mai simt copilul că mişcă."

La ecografie, medicul ar fi descoperit o problemă: fătul avea cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului. Dar ar fi trimis-o pe femeie acasă. A doua zi, gravida a mers la Maternitatea din Buzău, unde acelaşi medic a consultat-o din nou. 

Bebeluşul a murit câteva ore mai târziu, au arătat ulterior analizele. Medicii spun însă că n-au mai văzut un asemenea caz. Copilul era înfăşurat de mai multe ori în cordonul ombilical înodat. 

Dorin Neacșu, medic la Maternitatea Buzău: "Este ceea ce se numeşte în literatura de specialitate: un caz nefericit şi este citat în literatură: copilul sinucigaş."

Gravida a aşteptat 20 de ore până când bebeluşul mort i-a fost scos din pântece.

Anca Serbănoiu, medic ginecolog: "Fătul mort în uter se declanşează. Nu există niciun pericol. ei pot să rămână în uter şi două-trei săptămâni fără să prezinte probleme pentru mamă."

Părinţii au făcut plângere la Colegiul Medicilor, dar şi la Parchet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » O mamă din Buzău acuză medicul ginecolog că i-a lăsat bebeluşul să moară în pântece