Antena Meniu Search
x

Video Mamele și copiii care au fugit din Ucraina au făcut o vizită la Grădina Zoologică din Târgu Mureș

A fost distracție şi voie bună la grădina zoologică din Târgu Mureş. Copiii refugiatilor ucraineni au putut admira sute de animale din zeci de specii, s-au bucurat de natură şi aer curat şi au putut da uitării scenele de groază din ţara lor natală.

de Redactia Observator

la 27.03.2022, 11:37

Vezi și

O zi frumoasă de primăvară, la care copiii refugiaţilor nici nu visau în urmă cu câteva săptămâni, atunci când rachetele zguduiau din temelii oraşele în care locuiau. Acum, "musafiri" în Târgu Mureş, au vizitat oraşul şi au luat prânzul, după care au vizitat Grădina Zoologică, unde au văzut zeci de specii de animale. Preotul Dacian a fost ghidul lor.

Dacian Oprea: Am hotărât să-i aduc la grădina zoologică de aici, din Târgu Mureş. Pentru a-i face să uite de greutăţile pe care le au acasă şi din problemele pe care le au. 

Intrarea la Grădina Zoo, gratuită pentru refugiaţi 

De două săptămâni angajaţii grădinii zoologice îi primesc cu braţele deschise pe copiii ucrainenilor care au fugit din calea războiului. 

Angajat Grădina Zoologică: Mai ales că ei intră gratuit. Deci nu trebuie să plătească. Cu doar atât putem să-i ajutăm şi noi să se recreeze. Sunt şi mame cu copiii. Sunt şi grupuri de copiii. Sunt familii întregi. 

Iar ucrainenii care s-au refugiat în judeţul Mureş s-au bucurat că îşi văd copiii fericiţi. 

Refugiat: Am venit la Grădina Zoologică cu fiii mei, Timoti, Costea şi Chiril. Este foarte frumoasă, foarte mare.

Şi localnicii din Mureş au fost încântaţi că au putut să le dea o mână de ajutor familiilor refugiate. 

Localnic: Faptul că am întâlnit şi ucraineni, cred că e şi pentru ei o oază, unde să se mai delecteze. Să uite de problemele pe care le au. Şi de care să sperăm că vor scăpa cât de curând posibil. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mamele și copiii care au fugit din Ucraina au făcut o vizită la Grădina Zoologică din Târgu Mureș