Antena Meniu Search
x

Manager de top într-o firmă de IT, voluntar pe Ambulanţă. Povestea lui Adrian, pasionat să salveze vieţi

Ziua lucrează într-o companie de top din domeniul IT, iar în timpul liber schimbă cravata şi sacoul pe costumul portocaliu de voluntar la Ambulanţă.

Vezi și

Ziua lucrează într-o companie de top din domeniul IT, iar în timpul liber schimbă cravata şi sacoul pe costumul portocaliu de voluntar la Ambulanţă. Este povestea unui director de multinaţională, care a făcut şcoala de asistenţi, ca să poată salva vieţi. Acum, coordonează o întreagă echipă de voluntari, iar la birou a organizat deja cursuri de prim-ajutor. 

Adrian Manu ocupă a doua poziţie în compania pe care o consideră a doua casă. Ziua îi este împărţită între şedinţe cu colegii, mail-uri şi interviuri cu potenţialii subalterni. Are în jurul lui o întreagă echipă pe care o inspiră. "Îmi place că pot să fac o diferenţă pe partea umană mai ales, îmi place că pot să mă implic personal în relaţia cu toţii colegii mei, îmi place că pot face o diferenţă faţă de alţi manageri."

Mirela Tudor colega lui Adrian: "Iniţial mi s-a părut o persoană destul de dură, la prima vedere, dar după aceea, discutând, mi-am dat seama că este cel mai cald om." Colegii au aflat târziu că, în timpul liber, şeful lor nu stă cu ochii în calculator, ci salvează vieţi. Victor Isopescu, manager IT: "E, aş putea spune, un model pentru mine, m-aş bucura de mine să pot face şi eu acelaşi lucru şi chiar găsesc inspiraţional ceea ce face."

O oră mai târziu îl întâlnim pe Adrian Manu la Ambulanţă. Cămaşa a fost rapid înlocuită cu constumul greu de voluntar. N-apucă să schimbe două vorbe cu colegii, că primeşte deja primul caz: "Întotdeauna ne pregătim pentru ce e mai rău, ne gândim ce echipamente avem nevoie să luăm cu noi, care ar fi abordarea, în funcţie de diagnosticul prezumtiv şi ne gândim ce-ar putea să fie deosebit faţă de standard."

O femeie de 64 de ani, cu diabet, are nevoie de ajutor. Tomiţa Jianu, asistentă SABIF: "A învăţat foarte repede şi chiar ne lipseşte când nu este, ne-ajută foarte mult, întotdeauna pe ambulanţă un om bine pregătit în plus pe echipaj este foarte binevenit."

După investigaţii rapide, medicul constată că femeia nu are nevoie de internare. Dar noaptea este abia la început. La fel şi misiunea lui Adrian: "A salva o viaţă este un sentiment unic."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Manager de top într-o firmă de IT, voluntar pe Ambulanţă. Povestea lui Adrian, pasionat să salveze vieţi