Antena Meniu Search
x

Mâncăm bulion fără roşii!

Asta au descoperit comisarii de la Protecţia Consumatorului în urma mai multor controale. O pastă de tomate ar trebui să conţină cel puţin 24 la sută de substanţă uscată solubilă. Este minimul admis de lege. În realitate însă, producătorii respectă legea doar pe etichetă.

Vezi și

 Pasta de tomate nu e nici pe departe ce ar trebui să fie. Iar producătorii nu se sfiesc să scrie asta pe etichetă: Conţinut de roşii 24% - minimul admis de lege. În realitate însă, procentul este şi mai mic.

Adică borcanul de pastă de tomate nu conţine nici măcar un sfert roşii. Este un amestec de coloranţi, conservanţi şi arome care să păcălească ochiul şi să modifice puţin gustul mâncării. Oricât s-ar uita la borcan, la etichetă sau la ingrediente, românii nu ştiu ce cumpără.

Ca să evite tertipurile producătorilor, gospodinele fac bulion de casă. Sunt absolut convinse că ce pun la borcan e bun şi pentru sănătate şi pentru mâncare.

Producătorii care au fost prinşi că nu respectă eticheta şi se zgârces la roşii au primit 20 de mii de lei amendă. Şi nu mai au voie o perioadă să-şi vândă produsele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Mâncăm bulion fără roşii!