Antena Meniu Search
x

Mărturii cutremurătoare! Monica Pop: „Din 77 nu am mai văzut aşa ceva"

Tragedia din Clubul Colectiv a produs momente de groază ce îi vor urmări probabil tot restul vieţii pe cei care au supravieţuit. Medicii care au acordat primele îngrijiri la faţa locului sunt încă şocaţi de ceea ce au văzut

Tragedia din Clubul Colectiv a produs momente de groază ce îi vor urmări probabil tot restul vieţii pe cei care au supravieţuit. Medicii care au acordat primele îngrijiri la faţa locului sunt încă şocaţi de ceea ce au văzut

Unul dintre tinerii care au fost prezenţi în Clubul Colectiv în momentul producerii tragediei, Mihai Bărbuncă, a povestit cum s-au călcat tinerii în picioare să scape de flăcări. „La 30-40 de minute după ce a început concertul, au fost nişte artificii. Pe unul dintre pilonii din faţa scenei era ceva din material textil, nu stiu exact ce. A ajuns la tavan, iar tavanul a luat foc. Ne-am îngrămădit toţi spre ieşire, cei care cădeau erau călcaţi în picioare“.  

Solidaritatea a fost cuvântul cheie vineri noapte, după ce a izbucnit incendiul din clubul Colectiv. Medici, asistente medicale, infirmiere, au venit voluntar de acasă pentru a le asigura asistenţă de urgenţă celor peste 180 de răniţi.

Profesorul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, nu a mai văzut o astfel de mobilizare a resurselor umane şi materiale de la Revoluţia din 1989. Vineri noaptea, în şase ore, medicii de la Floreasca au făcut nu mai puţin de 13 operaţii simultane. „E ca la război, se operează simultan în mai multe săli de operaţie, noi suntem obişnuiţi cu aşa ceva. Cel puţin acest spital este în permanenţă cu arma la picior, dimensionarea unei astfel de tragedii nu poate fi previzibilă. Rezultatele sunt pe măsura eforturilor depuse de oamenii din spital”, a declarat profesorul Lascăr.

Monica Pop: „E ca la cutremurul din 77

 Profesorul Monica Pop, şefa Spitalului de Oftalmologie din Capitală, a declarat, sâmbătă, că medicii sunt impresionaţi de ceea ce au văzut.  „Am sperat că n-o să mai văd niciodată tragedia pe care am văzut-o la cutremurul din 77 când eram studentă la Medicină. Uite că se repetă, sigur că de mai mică anvergură, dar de gravitate extraordinară”, a completat Monica Pop.

Medicii de la Spitalul de Arşi sunt nişte eroi, sunt extraordinari, să suporţi aşa ceva...Este o specialitate în care există foarte, foarte multă durere şi ei au foarte mult de luptat cu asta, pentru că ştiţi foarte bine, durerea produce şi nişte modificări fizice deosebite”, a declarat oftalmologul după ce i-a consultat pe pacienţii aflaţi în terapia intensivă de la Spitalul de Arşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Mărturii cutremurătoare! Monica Pop: „Din 77 nu am mai văzut aşa ceva"