Antena Meniu Search
x

O masă caldă, cadou valoros pentru copiii nevoiași

Pentru foarte mulţi copii, o masă caldă poate fi darul cel mai de preţ atât de ziua Copilului, cât şi în oricare altă zi. Mai mulţi voluntari din Arad au gătit pentru zeci de micuţi nevoiaşi şi au împărţit alimentele.

de Redactia Observator

la 02.06.2020, 13:00

Vezi și
  • Majoritatea românilor aruncă tone de mâncare.
  • 60 de copii din comuna Covăsinţ au primit o masă caldă.

Printre lacrimi şi zâmbete, copii au uitat de greutăţile pe care le trăiesc zi de zi şi de 1 iunie au putut să se bucure de darurile atât de nepreţuite.

Dis de dimineaţă voluntarii s-au pus pe gătit. Au răspuns iniţiativei unui ONG din Arad care şi-a dorit să ofere o masă caldă copiilor nevoiaşi din judeţ.

Ana Maria Popa, Asociaţia Cetatea Voluntarilor Arad: Masa caldă pentru ei poate fi cel mai frumos lucru de 1 iunie pe care îl puteau să-l primească din partea noastră. I-am găsit cu ajutorul asistentului social din sat care le cunoaşte foarte bine situaţia şi care ştie cât de important este să ajungem la ei.

Printre voluntari s-a aflat şi fosta baschetbalistă, Monica Brosovszky. Sportiva a gătit şi a vrut să le aducă o bucurie celor mici.

Monica Brosovszky, fostă baschetbalista: Bunicii m-au învăţat să nu risipim mâncarea şi la fel îl învăţ şi eu pe băiatul meu pentru că întotdeauna când e vorba de mâncare sau îi văd pe alţii că se joacă sau risipesc mâncarea îmi aduc aminte.

60 de copii din comuna arădeană Covăsinţ au primit o masă caldă, dar şi multe dulciuri. Printre aceştia şi patru fraţi, rămaşi doar în grija bunicii. Mama micuţilor a avut un accident şi a fost internată la spitalul din Timişoara.

Din păcate, majoritatea românilor aruncă tone de mâncare.

Gabriela Vereş, Asociaţia ''Banca pentru alimente'': Conform statisticilor de la MADR, în România 49% dintre copii din mediul rural sub 6 ani nu primesc o masă caldă pe zi, din cauza sărăciei. În România, la ora acutală, şapte milioane de oameni, tot conform MADR, sunt în risc de sărăcie şi excluziune socială, timp în care se aruncă alimente bune de consum, şase mii de tone pe zi.

Voluntarii arădeni nu vor să se oprească aici şi speră să reuşească sa le ofere copiilor mâncare caldă săptămânal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » O masă caldă, cadou valoros pentru copiii nevoiași