Antena Meniu Search
x

Mașinile Euro 6, interzise la înmatriculare, de la 1 septembrie

Zeci de mii de români care şi-au cumpărat maşini noi în ultimele luni trebuie să le înmatriculeze de urgenţă. Este vorba despre autoturisme Euro 6.

Vezi și

Zeci de mii de români care şi-au cumpărat maşini noi în ultimele luni trebuie să le înmatriculeze de urgenţă. Este vorba despre autoturisme Euro 6. Mai clar, maşinile din toată Europa sunt acum produse după un nou sistem de testare a emisiilor şi consumului.

Ce nu se mai conformează, nu se mai înmatriculează de la 1 septembrie. La Direcţiile de Înmatriculări, oamenii stau la coadă. Iar dealerii ar putea vinde la reducere maşini gata înmatriculate, care sunt deja pe stoc.

Mai aveţi la dispoziţie câteva zile, pănâ pe data de 31 august, pentru a veni cu numerele roşii să vă înmatriculaţi maşinile, dacă aţi cumpărat în ultimele luni un autoturism nou, euro 6 sau microbuz de pasageri.

Atenţie, de la data de de 1 septembrie nu vor mai fi omoligate maşinile pe norma veche. 

George Dincă, directorul Registrului Auto Român: "Omul se duce şi cumpără maşină, nu prea intră el în amănunte. Pericolul ştii care este? Au primit carte de identitate în iunie-iulie, nu s-au dus să şi-o înmatriculeze pentru că au primit numere roşii pt 90 de zile şi a plecat omul în concediu. Dacă vine la înmatriculare după 1 septembrie nu i-o înmatriculează."

După scandalul "dieselgate", în care şoferii au fost păcăliţi cu privire la emisiile de noxe, la nivel european sistemul vechi de omolgare s-a schimbat. 

Adrian Mitrean, analist auto: "Se actualizeză norma de poluare. Noi până acum eram obişnuiţi cu norma Euro 4, 5,6. Acum norma în vigoare este Euro 6 şi ar trebui să trecem la Euro 7. Dar până la Euro 7 mai sunt nişte etape intermediare. La 1 septembrie ajungem la una dintre aceste etape de îmbunătăţire a standardului Euro 6."

Iar, acum, zeci de mii de români au aflat aflat că trebuie să îşi înmatriculeze maşinile în următoarele două săptămâni. 

La Direcţiile de Înmatriculări e coadă. Pana pe 31 august vor fi în jur de 30.000 de persoane fizice sau juridice care vor trebui să îşi înmatriculeze maşinile. Până acum în jur de 3.000 de astfel de maşini au primit actele.

Silviu Arsenescu, şef Serviciu Înmatriculări: "Atât serviciile publice comunitare cât şi Direcţia Regim de Conducere şi-a prelungit programul cu publicul pentru preluarea acestor dosare în regim prioritar. În Bucureşti programul a fost deja modificat, dar vedem în funcţie de delaeri, dacă se va impune  această măsură."

Şi vânzătorii care încă mai au pe stoc astfel de maşini trebuie să le înmatriculeze. Dealerii auto spun că asta le-ar scădea valoarea de piaţă şi nu vor mai putea să le mai vândă prin Programul Rabla pentru că sunt considerate second-hand, odată ce au fost înmatriculate. Vestea bună, pentru clienţi, e că astfel ar putea beneficia de reduceri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Mașinile Euro 6, interzise la înmatriculare, de la 1 septembrie