Antena Meniu Search
x

Masivul Rarău, locul unde adrenalina se împleteşte cu istoria şi spiritualitatea

România nu conteneşte să farmece cu locurile uimitoare care aşteaptă să fie descoperite. Vă propunem, astăzi, o călătorie în ţinutul magic al Bucovinei. În Masivul Rarău, adrenalina se împleteşte cu istoria şi spiritualitatea.

de Redactia Observator

la 28.08.2019, 23:05

Vezi și

România nu conteneşte să farmece cu locurile uimitoare care aşteaptă să fie descoperite. Vă propunem, astăzi, o călătorie în ţinutul magic al Bucovinei. În Masivul Rarău, adrenalina se împleteşte cu istoria şi spiritualitatea. Acolo, poţi străbate chei săpate în calcar, rezervaţii naturale şi panorame spectaculoase. Povestea uriaşei comori de sub Pietrele Doamnei stârneşte imaginaţia oricărui turist dornic de o aventură de neuitat. 

La 15 kilometri de Câmpulung Moldovenesc, se ridică semeţ deasupra Văii Bistriţei, Muntele Rarău. "O lume întreagă gravitează în jurul Rarăului, înconjurat de piscuri albe de calcar şi de păduri în care oamenii pătrund ca într-un templu". Sunt cuvintele scriitorului Geo Bogza, cucerit de această minune a naturii într-una din călătoriile sale.

Cel mai important obiectiv turistic din Muntele Rarău sunt Pietrele Doamnei. Stâncile calcaroase din epoca mezozoică sunt preferatele alpiniştilor, datorită numeroaselor trasee de căţărare. Un loc plin de farmec şi istorie. Legenda spune că voievodul Petru Rareş a găsit în munţii Rarău o peşteră în care şi-a pus la adăpost familia de furia tătarilor.

Farmecul zonei este sporit şi de peisajul pitoresc al caselor tradiţionale. La cabana aflată la peste 1.500 de metri altitudine, gazdele îşi aşteaptă de fiecare dată oaspeţii cu celebrele plăcinte poale-n brâu. Aici, se numesc "bujori de Bucovina".

Odată potolită foamea, turiştii pleacă în căutarea apusului perfect din inima Bucovinei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Masivul Rarău, locul unde adrenalina se împleteşte cu istoria şi spiritualitatea