Antena Meniu Search
x

Medicamentele ieftine, greu de găsit în farmacii

Sistemul medical ne serveşte una caldă şi alta rece. De la 1 iulie vom avea medicamente mai ieftine, dar le vom găsi mai greu în farmacii

Vezi și

Sistemul medical ne serveşte una caldă şi alta rece. De la 1 iulie vom avea medicamente mai ieftine, dar le vom găsi mai greu în farmacii

O mie două sute de tipuri de pastile vor costa mai puţin de cinci lei, însă producătorii spun că ele ar putea să dispară de pe rafturi, pentru că nu sunt rentabile. Situaţia e deja îngrijorătoare. Pacienţii sunt puşi şi acum pe drumuri, pentru că unele medicamente se găsesc foarte greu.

Situaţia e la fel, în majoritatea farmaciilor. Unele medicamente, printre care şi antibiotice sau pilule împotriva tensiunii nu se găsesc. Doamna Florica a bătut astăzi drumurile, în căutarea medicamentelor pe care i le-a prescris medicul.

De teamă să nu rămână cu medicamentele pe stoc, la 1 iulie, când se aplică reducerea de preţuri, unele farmacii nu au mai reînnoit stocurile.

De la 1 iulie, preţurile medicamentelor vor scădea, în medie, cu cincisprezece procente. O mie două sute de medicamente vor costa, astfel, sub cinci lei.

Autorităţile spun că pacienţii nu trebuie să se îngrijoreze. În locul medicamentelor retrase de pe piaţă vor fi introduse molecule noi.

În schimb, reprezentanţii farmaciilor susţin că în mai puţin de un an, jumătate dintre farmacii ar putea da faliment şi se gândesc să crească adaosurile la medicamente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Medicamentele ieftine, greu de găsit în farmacii