Antena Meniu Search
x

Medicul Radu Zamfir, mai bun la localizare ca STS!

Procurorii spun că ar putea fi minişti care nu şi-au făcut treaba. Este declaraţia zilei făcută de şeful parchetului Alba. A doua informaţie bombă, obţinută în exclusivitate de Observator, apare în raportul întocmit de Romatsa.

Vezi și

Potrivit acestuia, Radu Zamfir a comunicat către ISU Alba coordonatele cele mai apropiate de locul accidentului. Între timp, ancheta s-a mutat la Parchetul Militar, pentru că sunt implicaţi militari şi demnitari.

Copilotul Răzvan Petrescu a fost din nou audiat. Pentru că nu poate scrie, declaraţiile lui au fost transcrise de procurori. ŞefaTransporturilor, Ramona Mănescu, spune că nu se simte vinovată pentru ce s-a întâmplat în pădurea blestemată din Apuseni.

Pentru două vieţi frânte, există vinovaţi. Pentru opt ore de haos, există responsabili. Sunt însă prea mari pentru a fi atinşi de un simplu procuror.

"Există suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au calitatea de demnitar", a spus Lazăr Augustin, procuror de pe lângă tribunalul Alba.

Aşa că vânătoarea de vinovaţi se mută la Parchetul militar. Procurorii de acolo sunt singurii care au dreptul să audieze persoane cu grade militare. Jandarmi, oficiali din STS sau MApn. În faţa lor vor răspunde şi miniştri.

Audiaţi pot fi şi cei cărora tragedia din Apuseni li s-a părut prea mică pentru a convoca o celulă de criză.

Sunt cele două instituţii care nu au reuşit să localizeze avionul, chiar dacă au avut în faţă coordonatele trimise de medicul Zamfir. O înregistrare din seara tragediei demonstrează şi că STS a minţit, şi că salvatorii orbecăiau prin munţi.

Iar raportul Romatsa, obţinut în exclusivitate de reporterii Observator, dovedeşte că medicul Zamfir a dat cele mai apropiate coordonate de locul accidentului.

Această discuţie avea loc cu patru ore înainte ca salvatorii să ajungă la epavă. Toţi cei suspectaţi că nu şi-au făcut treaba vor ajunge în faţa procurorilor militari.

Până acum, au fost audiaţi 28 de martori, dar şi cei 5 supravieţuitori. De pe patul de spital, copilotul le-a dictat anchetatorii tot ce-şi aminteşte, pentru că nu poate scrie.

Răspunsurile trebuie să existe. Pentru cei care trăiesc, dar mai ales pentru amintirea celor dispăruţi. Şi pentru speranţa unei Românii mai sigure.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Medicul Radu Zamfir, mai bun la localizare ca STS!