Antena Meniu Search
x

Video Mesajul emoţionant scris de fiica inspectorului DSP Gorj, mort în timpul transferului: "Doare, tati, doare să ştiu că nu vei mai fi lângă mine"

Un inspector DSP cu o formă gravă de coronavirus a murit în timpul transferului de la Târgu Jiu la Bucureşti. Aparatul de oxigen din salvare s-a stricat. Bărbatul avea 48 de ani şi nu suferea de alte boli, spun apropiaţii lui. Deşi de un an făcea anchete în focare de coronavirus, nu se vaccinase.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 07.03.2021, 19:39

Vezi și

Adrian a făcut parte din echipa care a investigat primul caz de coronavirus din România, al tânărului din Prigoria. În ultimul an a ajuns în multe focare COVID pentru anchetele epidemiologice. Ar fi putut să se vaccineze în prima etapă, încă de de la finalul anului trecut. A refuzat însă. 

Narcis Stoian, director DSP Gorj: "Dânsul zice că şi-a făcut acel test de IGG şi i-a ieşit că are anticorpi.

- Dumnealui mai trecuse prin boală?

- Nu mai trecuse, dar îşi făcea regulat, ei fiind şi la control în sănătate, putea să fi avut boala şi să fie asimptomatic şi îşi făceau IGG-urile. Deci, din discuţia cu el, asta ne-a zis că şi-a făcut IGG-urile şi că o să mai aştepte până îşi face vaccinul".

Mort în ambulanţa care trebuia să îi aducă salvarea

Boala însă nu a mai aşteptat. El şi alte trei colege s-au infectat. Două dintre ele sunt la terapie intensivă, iar a treia fost transferată vineri la Bucureşti cu un elicopter SMURD.  Adrian a ajuns pe 2 martie la spitalul din Târgu Cărbuneşti. 

Dr. Constantin Tîrziu, director spital Târgu Cărbunești: "Pacientul s-a internat la noi marţi dimineaţa, în urma unui test rapid. A fost internat în cadrul secţiei medicină internă, apoi dus pe terapie intensivă. Vineri după-masa a plecat de la noi din spital, s-a dus la Târgu Jiu".

Familia a cerut transferul la Bucureşti. 

Deşi, cu o zi înainte, spitalul din Târgu Jiu a solicitat elicopterul pentru transferul mai multor pacienţi către unităţi de rang superior, pentru bărbatul în vârstă de 48 de ani nu s-a apelat la acelaşi mijloc de transport. 

Medicii spun însă că starea de sănătate nu ar fi permis zborul.  Aşa că s a decis transferul la Bucureşti cu o ambulanţă. Pe traseu, după doar 100 de kilometri, o siguranţă de la aparatul de oxigen s-a ars iar bărbatul a rămas fără aer. Pentru că nu erau nici la jumătatea drumului, medicii au decis să oprească de urgenţă la spitalul din Râmnicu Vâlcea. 

Constantin Mitroi, şeful Serviciului Judetean de Ambulanta Gorj: "A fost preluat pe ventilator pentru a fi transportat la Bucureşti. Aproape de intrare în Râmnicu Vâlcea, a ars un tablou de siguranţă al maşinii, tabloul electric, ventilatorul de pe ambulanţă n-a mai funcţionat.şi atunci echipajul de pe ambulanţă a trecut pe ventilarea mecanică, pe balon".

Reprezentanţii Serviciul de ambulanţă spun că salvarea a fost cumpărată în 2019 iar apartura este verificată zilnic.

Dan Ponoran, directorul de la spitalul din Vâlcea: "A venit în stare destul de gravă, a fost în UPU pentru o perioadă scurtă de timp. Din câte am înţeles, avea o afectare pulmonară de 95% pe ambii plămâni din cauza COVID-ului. A făcut stop cardiorespirator şi asta e tot".

Mesaje emoţionante scrise de cei dragi

Pe Facebook, soţia lui Adrian, care astăzi ar fi trebuit să-şi sărbătorească ziua de naştere, şi singurul lui copil, o tânără de 20 de ani, au postat mesaje sfâşietoare. 

Fiica: "Doare, tati, doare să ştiu că nu vei mai fi lângă mine. Eşti EROUL meu şi îţi promit că vei fi mândru de mine (...)"

Soţia: "Cu inima împietrită vă anunț și eu că l-am pierdut pe Adrian! (...) Aş fi vrut să îmbătrânim împreună". 

Adrian avea 48 de ani şi potrivit colegilor săi nu suferea de alte boli. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri sociale » Mesajul emoţionant scris de fiica inspectorului DSP Gorj, mort în timpul transferului: "Doare, tati, doare să ştiu că nu vei mai fi lângă mine"