Atenţie mare la ce mâncaţi! Mezeluri doar cu gust de carne
Un cocktail de E-uri, cu gust de carne. Asta este reţeta anumitor sortimente de şuncă de Praga şi şuncă de curcan. Reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor au găsit pe piaţă şi produse care conţin 11 adiditivi periculoşi
Un cocktail de E-uri, cu gust de carne. Asta este reţeta anumitor sortimente de şuncă de Praga şi şuncă de curcan. Reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor au găsit pe piaţă şi produse care conţin 11 adiditivi periculoşi
De cele mai multe ori, E-urile sunt trecute sub formă de denumire chimică. Cine nu ştie chimie, merge pe mâna vânzătorului. 11 tipuri de E-uri în şunca de curcan şi opt E-uri în şunca de Praga. Asta au găsit, în urma unor teste, reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor.
tă Asta cu nitrit de sodiu nu ştiu despre ce e vorba.
O numărătoare a E-urilor pe care le conţin alimentele pe care le mâncăm zilnic ne-ar putea îngrozi. Iar în timp, aditivii alimentari pot afecta grav sănătatea.
"Toate aceste substanţe aditive de sinteză pot conduce la hipertensiunea arterială, creşteri de nivel de colesterol, trigliceride, deci expunere la boală colonarială, apoi diabetul şi, bineînţeles, cancerul", spune Lygia Alexandrescu, nutritionist.
Totuşi, citirea etichetei ne poate ajuta într-o oarecare măsură să ne dăm seama dacă produsul are şi carne, sau doar gust de carne. Ingredientele sunt în ordinea descrescătoare, deci primul ingredient are cantitatea cea mai mare, iar ultimul ingredient, cantitatea cea mai mică
Specialiştii în nutriţie ne sfătuiesc să consumăm mezeluri cât mai rar.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰