Mielul de Paşte e la un click distanţă
Tot mai mulţi producători şi fermieri postează anunţuri prin care îi îndeamnă pe clienţi să îşi rezerve mielul de Paşte pentru că oferta este limitată. Alţii duc afacerea şi mai departe şi oferă şi transport gratuit
Tot mai mulţi producători şi fermieri postează anunţuri prin care îi îndeamnă pe clienţi să îşi rezerve mielul de Paşte pentru că oferta este limitată. Alţii duc afacerea şi mai departe şi oferă şi transport gratuit
Preţurile sunt asemănătoare cu cele de anul trecut, susţin producătorii. Dar, mai vedem până la Paşte.
Mielul Ciorbea a fost deja rezervat pentru Paşte. Proprietarul lui a plătit, direct la producător, câte 25 de lei pentru fiecare kilogram al său. L-a ales şi l-a lăsat încă la fermă domnului Liviu pentru ca fermierul să-l mai îngrăşe. Până la Paşte va fi bun şi de o friptură.
Dar ca un mielul să ajungă la o greutate potrivită pentru masa de Paşte, există un secret. Trebuie să fie alăptat şi apoi bine hrănit cu lucernă, cel puţin cu 4 luni înainte. Asta pentru ca toate preparatele să fie fragede.
Carne de miel poate fi cumpărată şi din hipermarketuri.
Dacă nu aveţi timp să mergeţi nici în supermarket-uri şi nici la producători, o altă variantă este cumpărarea mielului de pe internet. Mediul on-line abundă de astfel de oferte. Anul acesta, preţurile pentru un kilogramul de carne de miel pornesc de la 16 lei şi ajung până la 25 de lei. Oricum ar fi preţurile, românii sunt mari consumatori.
În 2014, au fost sacrificaţi de paşte aproximativ 2,5 milioane de miei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰