Milioane de români se tem că vor avea venituri mai mici de la 1 ianuarie, după ce intră în vigoare Revoluţia Fiscală
Milioane de români nu ştiu pe ce venituri se vor baza în 2018. A trecut "Miercurea neagră" a economiei româneşte, începe haosul.
Milioane de români nu ştiu pe ce venituri se vor baza în 2018. A trecut "Miercurea neagră" a economiei româneşte, începe haosul. Se recalculează toate bugetele. Unii patroni au spus deja că nu vor avea bani pentru a mări salariile brute, pentru ca angajaţii să nu sufere. Pot rămâne fără cel puţin 16% din ceea ce primesc astăzi. Pierderi sigure vor fi pentru şi cei care lucrează domeniul IT. Aseară, sute de români au protestat cu role de hârtie igienică în faţa Guvernului.
Zeci de role de hârtie igienică aruncate spre Palatul Victoria. A fost reacţia românilor pe care Guvernul i-a ignorat când au spus Stop Revoluţiei Fiscale. Gestul lor a fost imediat taxat şi şase oameni au fost amendaţi, în total, cu 850 de lei. Ei fac parte din a doua tură de protestatari. Primii au ieşit în stradă la prânz.
Controversata "revoluţie fiscală" adoptă ieri loveşte greu în buzunarele celor care lucrează în IT. Dacă în 2004, statul încerca să îl ţină în ţară pe acest programator prin scutiri de impozite, acum îl pune din nou pe fugă: "Suntem cu toţii la mila angajatorilor acum. Variant va fi ori plecatul din ţară, ori subzistenţa în ţară. Minimum 500-600 de lei va fi pierderea." Ministru finanţelor susţine contrariul: "Dacă exista riscul ca salariile să scadă, spuneam asta de la început."
Calcule şi scenarii îşi fac toţi românii pentru vedea cum vor face faţă şocului economic. Bogdan, medic primar cu 15 ani de experinţă, câştigă acum 4200 de lei.
- Un interlop supranumit "Traficantul vedetelor", a urmărit la şcoală fiica unui bodyguard care l-a dat afară...
- Revoluţia fiscală a Guvernului a crescut cursul euro. Urmează scumpiri, chiar înainte de Sărbătorile de iarnă
- Al doilea miner mort după explozia de la mina Uricani a fost ucis de BACTERIILE din Spitalul de Arşi din...
Într-o firmă mică, unde sunt câţiva angajaţi, managerul încă se gândeşte dacă va tăia salariile sau dacă va fi nevoie să facă disponibilizări: "Nu am hotărât dacă majorăm bruturile, pentru că nu e o implicaţie favorabilă pentru noi. Dar ne gândim la o negociere cu angajaţii noştri."
Cei care au în subordine mii de salariaţi vorbesc despre pierderi de ordinul sutelor de mii de euro: "Costul la noi e de 7% creşterea bazei salariale. Asta înseamnă undeva la 800.000 de euro în plus pe an."
Specialiştii fac însă avertizări sumbre.
Politicienii pot sta liniştiţi. În cazul lor, lucrurile sunt clare. Ca toţi bugetarii, primii oameni în stat vor avea creşteri salariale după mutarea contribuţiilor. Chiar dacă este vorba de doar 4 procente, aşa cum preconizează economiştii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰