Antena Meniu Search
x

Ministrul Agriculturii încearcă să salveze economia României, nu doar oaia

După ce a promovat oaia în bucătăriile românilor, Petre Daea luptă şi pentru ieftinirea preţurilor alimentelor.

Vezi și

După ce a promovat oaia în bucătăriile românilor, Petre Daea luptă şi pentru ieftinirea preţurilor alimentelor. Ministrul Agriculturii spune că apelul făcut de el, în şedinţa de Guvern, către Consiliul Concurenţei, nu a rămas fără ecou. Şi că a văzut ieftiniri la rafturi.

Aflat la Cluj, unde continuă promovarea campaniei "Alege Oaia", Daea a declarat că aşteaptă, totuşi, raportul de la Consiliul Concurenţei pentru a vedea dacă a existat o înţelegere ilegală pentru scumpirile din ultima lună.

O haină din blană de oaie i-a atras imediat atenţia lui Petre Daea. Însă Ministrul Agriculturii i-a vizitat pe toţi comercianţii prezenţi la târgul de produse tradiţionale deschis la Cluj-Napoca. Şi-a mai cumpărat o pereche de papuci de casă, o pereche de şosete şi o căciulă tricoloră din lână. Totodată, le-a dat şi câteva sfaturi producătorilor. 

Petre Daea: "Când începem o activitate din asta, să o luăm de jos, din aproape, să nu ne lăcomim. Să nu ne lăcomim că nu ajungem departe. Îndepărtăm oamenii aşa. O luăm, câştigăm azi un leu, poate mâine e mai bine."

Petre Daea a avut veşti bune şi pentru restul românilor, speriaţi de scumpirile din ultima lună. Spune că ancheta pe care a cerut-o de la Consiliul Concurenţei în ultima şedinţă de Guvern a sperit marii comercianţi.

Petre Daea: "Aveam impresia ca trec prin tavan, aceste preturi ridicate de la o zi la alta. Astept rezultatele controlului respectiv. Ma bucur ca la aceasta data piata a inceput sa se linisteasca."

Preţurile ridicate la ouă, lapte şi carne i-au atras atenţia şi premierului Mihai Tudose, care la rândul lui i-a cerut ministrului Agriculturii explicaţii. 

Răspunsul primit a fost o lecţie de comunicare.

Premierul Mihai Tudose: "Vă rog, domnule ministru, rezultatele dialogului cu Consiliul Concurenţei şi cu cei de la alte instituţii, făceţi-le publice, nu în şedinţă de Guvern, ci comunicaţi."

Capitol la care Petre Daea este expert. Mai ales când vine vorba de campania lui, "Alege oaia".

De preparatele producătorilor s-au putut bucura toţi cei care au luat parte la eveniment. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Agriculturii încearcă să salveze economia României, nu doar oaia