Antena Meniu Search
x

Mitsubishi scade cu 15% la Bursă, după anunțul privind falsificarea emisiilor

Acțiunile producătorului nipon de autovehicule Mitsubishi Motors au scăzut cu peste 15% la Bursa din Tokyo, după ce a anunțat o conferință de presă pe tema unor presupuse nereguli la testele privind emisiile poluante, relatează agenția EFE.

Acțiunile producătorului nipon de autovehicule Mitsubishi Motors au scăzut cu peste 15% la Bursa din Tokyo, după ce a anunțat o conferință de presă pe tema unor presupuse nereguli la testele privind emisiile poluante, relatează Agerpres.

Mitsubishi Motors a încheiat ședința cu o scădere de 15,16%, după ce înainte de finalizarea sesiunii de tranzacționare acțiunile înregistraseră o scădere de 17%, cea mai mare depreciere înregistrată într-o zi, începând din iulie 2004. 

Prăbușirea titlurilor producătorului nipon a început cu circa 20 de minute înainte de închiderea sesiunii, când compania a anunțat o conferință de presă pentru a explica "neregulile din testul de emisii"'. 

Președintele Mitsubishi Motors, Tetsuro Aikawa, va susține o conferință de presă la sediul din Tokyo al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Turismului. 

Mitsubishi Motors nu a furnizat deocamdată prea multe detalii despre această conferință, ceea ce a dat naștere unor temeri privind o posibilă legătură cu scandalul emisiilor trucate care a afectat producătorul german Volkswagen. 

În octombrie anul trecut, Guvernul Japoniei a anunțat că niciunul dintre principalii producători niponi de autovehicule nu a manipulat softul de control al emisiilor poluante.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Mitsubishi scade cu 15% la Bursă, după anunțul privind falsificarea emisiilor