Antena Meniu Search
x

Video Mulţi profesori refuză vaccinarea. Nici unii părinți nu sunt de acord, dar au pretenția ca dascălii să fie imunizați

În timp ce unii cer să fie imunizaţi, în speranţa că îşi vor putea relua cât mai urgent viaţa normală, profesorii sunt ezitanți. Ar putea să se vaccineze extrem de facil, ca nivel de implicare, pentru că - în cazul lor - programările sunt făcute de şcoli. Cu toate acestea, sunt judeţe în care nici măcar o jumătate dintre profesori nu se arată dispuşi să se vaccineze. Iar la cum arată lucrurile, nu mai au şanse să prindă vreun loc până la redeschiderea şcolilor. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 21.01.2021, 16:01

Vezi și
  • Profesorii nu se înghesuie să se imunizeze, chiar dacă autorităţile au anunţat că şcoala va reîncepe în format fizic la începutul lunii februarie.
  • Nici părinţii nu sunt de acord să se vaccineze, chiar dacă au pretenţia ca profesorii să o facă.

În aceste condiţii, nimeni nu poate garanta că semestrul al doilea se va desfăşura în clase sau tot online.

Chiar dacă autorităţile de la cel mai înalt nivel au anunţat că şcoala va reîncepe în format fizic la începutul lunii februarie, profesorii nu se înghesuie să se imunizeze. La finalul săptămânii trecute, doar unul din doi profesori din mediul preuniversitar a fost de acord cu vaccinarea.

Constantin Lungulescu, reprezentant sindicat învăţământ: ”Argumentele celor care nu vor să se vaccineze sunt că ei sunt sănătoşi, că până acum nu au avut nimic, cum s-au ferit până acum se pot feri şi în continuare”.

”Eu sunt împotrivă, dar profesorii trebuie să se vaccineze

Nici părinţii nu sunt de acord să se vaccineze, chiar dacă au pretenţia ca profesorii să o facă.

Mama unui elev: ”Eu sunt împotriva vaccinării”

Cristina Oprea, reporter Observator: ”Şi profesorii, ce ar trebui să facă? Din punctul dumneavoastră de vedere?”

Mama unui elev: ”Ei ar trebui să se vaccineze, în mod normal. Dacă stau cu atâta lume, ar trebui să se vaccineze”

Cristina Oprea, reporter Observator: ”Chiar dacă dumneavoastră personal sunteţi împotriva vaccinării?”

Mama unui elev: ”Da, da!”

Nici elevii nu sunt încântaţi de faptul că ar putea avea profesori neimunizaţi.

Elevă: ”Consider că nu ar trebui să le fie dat voie să predea, având în vedere că nu sunt vaccinaţi”.

Cristina Oprea, reporter Observator: ”Crezi că este un pericol pentru elevi, pentru familiile elevilor?”

Elevă: ”Da, cu siguranţă”

Dar, indiferent de părerile părinţilor şi elevilor, nimeni nu poate solicita dovada că profesorii care predau în clase s-au vaccinat.

Constantin Lungulescu, reprezentant sindicat învăţământ: ”Toate aceste chestiuni sunt confidenţiale. Nu au de unde să ştie, un copil poate să aibă 5 ore într-o zi sau 6 ore. Şi atunci, are 4 sau 5 profesori vaccinaţi, unul nevaccinat, nu avem de unde să ştim chestiunile astea”

Marian Staş, expert în educaţie: ”Răspunsul scurt la întrebarea era oare momentul să deschidem școlile, este da, da, da! Cu cât o lălăim mai mult, cu cât nu facem lucrurile la timpul lor, cu atât găsim motive să o taraganam. În mod cert, deschiderea școlilor în 8 februarie va pune o presiune extremă pentru ca toate lucrurile să se faca"

Mai ales că profesorii figurează pe lista celor care nu trebuie să se programeze individual. De asta se ocupă şcolile la care predau.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mulţi profesori refuză vaccinarea. Nici unii părinți nu sunt de acord, dar au pretenția ca dascălii să fie imunizați