Antena Meniu Search
x

Video Muncitorii au descoperit probleme grave la Pasajul Unirii, în timpul lucrărilor de consolidare. Cu ce sisteme va fi dotat pasajul

Trafic, zgomot şi surprize. Aşa s-ar putea rezuma prima lună a lucrărilor de consolidare la Pasajul Unirii. După ce au început să spargă pereţii pasajului, constructorii au descoperit zeci de infiltraţii şi stâlpi de susţinere şubreziţi. Primăria Sectorului 4 speră în continuare că pasajul va fi redeschis înainte de începerea şcolii.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 26.07.2022, 21:03

Vezi și

Una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală e un şantier de o lună. Până acum, Pasajul Unirii a fost pus în siguranţă doar pe jumătate. 

În primele săptămâni, muncitorii au descoperit sub pasaj zeci de infiltraţii. În plus, stâlpii de rezistenţă erau extrem de şubrezi, un adevărat pericol public. 

Violeta Boerescu, reprezentant Primăria Sector 4: Marea problemă a fost cea generată de infiltraţiile de la nivelul părţii carosabile. Au fost complet izolate infiltraţiile de la nivelul părţii carosabile, în fisurile pereţilor au fost injectate mortare speciale pentru rezistenţă.

Primăria Sectorului 4 promite ca până la începutul lunii septembrie pasajul să fie redeschis. Acelaşi lucru îl speră şi şoferii.

Pe acelaşi subiect

Pasajul Unirii va avea sistem de detecţie în caz de incendiu

Dar constructorul promite că merită aşteptarea. Acum lucrează la înlocuirea reţelelor de apă şi canal, dar şi la montarea unui nou sistem de iluminat.

Pasajul va avea inclusiv sistem de detecţie în caz de incendiu.

Andrei Sălac, manager de proiect instalaţii: Lucrăm la sistemul de detecţie a incendiului care va controla pornirea automată a ventilatoarelor ce vor fi montate pe pereţii laterali ai pasajului. 

Vor fi montate şi 60 de ventilatoare anti noxe. 

Violeta Boerescu, reprezentant Primăria Sector 4: Acest sistem de ventilatie va fi compus din mai multi senzori, un sistem complet automatizat care se va activa de îndată ce în pasaj nivelul noxelor va fi foarte ridicat.

În plus, pasajul va fi dotat cu amplificatoare de semnal pentru telefoane, dar şi cu un sistem de supraveghere performant. 

Violeta Boerescu, reprezentant Primăria Sector 4: În principiu suntem în grafic, respectăm calendarul, iar pasajul ar urma să fie deschis la începutul lunii septembrie, înainte de deschiderea noului an şcolar. Practic într-o lună de zile, de la inceputul acestor lucrări, s-au executat şi s-au finalizat cele mai dificile intervenţii. La momentul acesta primul strat de asfalt este turnat în proporţie de 80% şi se lucrează intens la montarea structurii metalice de care se vor prinde panourile, se vor imbrăca pereţii interiori ai pasajului. Au început lucrările la înlocuirea reţelelor edilitare, apă canal şi la înlocuirea sistemului vechi de iluminat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Muncitorii au descoperit probleme grave la Pasajul Unirii, în timpul lucrărilor de consolidare. Cu ce sisteme va fi dotat pasajul