Antena Meniu Search
x

Murături bio, la mare căutare. Cum se prepară castraveţii muraţi

Pentru a conserva castraveţii, reţetele sunt de obicei destul de simple. Sarea şi oţetul rămân ingredientele de bază. Astfel, legumele primesc gustul acrişor de murătură. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 04.09.2020, 11:59

Vezi și
  • 20 de borcane sunt suficiente pentru o iarnă întreagă.
  • Cheltuielile nu sar de 50 de lei.

Favoritele pentru această perioadă rămân dulceţurile şi murăturile, numai bune de consumat în sezonul rece.

Pentru a conserva castraveţii, reţetele sunt de obicei destul de simple. 

Niculina Ilieş, gospodină: Prima dată punem mărarul pe fundul borcanului, după aia punem foi de dafin, trei-patru frunze, după aia luăm şi aşezăm castraveţii frumos în borcan.

Sarea şi oţetul rămân ingredientele de bază. Astfel, legumele primesc gustul acrişor de murătură.

Niculina Ilieş, gospodină: Sarea îi ține ca să nu se strice şi oţetul îi murează, dar asta se face după gust.

Nu trebuie să aşteptăm iarna pentru a-i mânca, însă. Odată conservați, castraveții pot fi consumați și peste 3 săptămâni. 

Niculina Ilieş, gospodină: Cam la patru persoane ar cam ajunge 20-25 de borcane, în jur de 5-7 kilograme de castraveți.

20 de borcane sunt suficiente pentru o iarnă întreagă. Iar cheltuielile nu sar de 50 de lei. Cine vrea să facă şi dulceţuri trebuie să scoată mai mult din buzunar. 

Niculina Ilieş, gospodină: La dulceaţă, preţurile cresc în funcţie de preţul fructelor. Depinde acum cât costă fructele, noi facem dulceaţă numai din fructe culese.

Cine nu are timp să se ocupe de murături, poate alege şi variantele de supermarket. Însă în acest caz, cheltuielile sunt de trei ori mai mari.   

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Murături bio, la mare căutare. Cum se prepară castraveţii muraţi