Antena Meniu Search
x

Muzeele din București, redeschise cu reguli stricte

Încet-încet, se simte un aer de normalitate. Câteva muzee din Capitală şi-au deschis porţile pentru vizitatori. Doar că o zi la muzeu arată altfel în pandemie. Vizitatorii au voie să intre doar cu măşti, după ce li se ia temperatura. Şi înăuntru au acces doar grupuri mici.

de Redactia Observator

la 20.05.2020, 23:30

Vezi și
  • În muzee nu sunt permise grupuri mai mari de trei persoane, pentru a avea distanțare socială.
  • Masca de protecție este obligatoriu să fie folosită.

La Muzeul Satului, printre căsuţele bătrâneşti, un pisoi leneveşte în aşteptarea vizitatorilor care să-l mângâie. Aceştia sunt însă rugaţi să păstreze distanţa. Pe alei au fost trasate săgeţi care să-i îndrume pe vizitatori pe un singur culoar.

Puiu Costoiu, director Muzeul Satului: În căsuțe pot intra câte două persoane sau două persoane şi un copilaş, dar în principiu două persoane având în vedere distanţarea socială şi spaţiul relativ mic.

Primii vizitatori şi-au făcut apariţia şi la Muzeul Colecţiilor. La intrare, le-a fost luată temperatura. 

Georgiana Ion, reporter Observator: Accesul se va face pe poarta B, cea din spatele meu, acolo unde îi aşteaptă o zonă de dezinfectare şi verificare a temperaturii corporale. Pentru şi mai multă siguranţă, ieşirea din muzeu se va face pe o poartă diferită de cea de acces, mai exact, poarta A.

Liviu Constantinescu, manager Muzeul Colecţiilor: Am căutat să nu stresăm vizitatorul, să se comporte normal şi să urmeze traseul obişnuit de vizitare în muzeul nostru. Conform ordinului Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Culturii sunt dotări minimale.

Pentru a se respecta toate măsurile de siguranţă, vizitatorii nu pot forma grupuri mai mari de trei persoane şi vor urma un traseu unic de de vizitare. Atenţie, însă, în interiorul muzeului, purtarea măştii este obligatorie.

Deschiderea muzeelor a fost pata de culoare după cele două luni gri. 

Lista muzeelor deschise din Capitală este completată de Muzeul Naţional de Artă şi de Muzeul de Istorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Muzeele din București, redeschise cu reguli stricte