Antena Meniu Search
x

Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi se mută în casă nouă

Primul muzeu de artă contemporană românească din ţară se mută în casă nouă. Ultimii ani au reprezentat, însă, o pată pe obrazul autorităţilor locale care au înghesuit lucrările inestimabile, semnate de Grigorescu, Toniţa sau Rosenthal, la parterul unui bloc. Construcţia nouă ar trebuie să fie gata în această toamnă.

de Redactia Observator

la 05.07.2020, 13:12

Vezi și
  • Muzeul de Artă din Galați se va muta într-o nouă clădire
  • Construcția va fi gata în acest an

Lucrările expuse, în sălile din Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, constituie o selecţie dintr-un patrimoniu mult mai amplu, de aproximativ 7 mii de exponate.

Din anul 1967 și pana în 2013 Muzeul de Arta Vizuala din Galați a funcționat într-o clădire emblematică și reprezentativă pentru orașul Galați. Dupa retrocedarea acesteia către Arhiepiscopia Dunării de Jos, Muzeul de Arta Vizuală a fost mutat la parterul unui bloc unde funcționează și în prezent.

De-a lungul timpului angajaţii muzeului s-au confruntat cu situaţii pe care în mod normal le putem întâlni doar în locuinţe.

Eduard Costandache, muzeograf - Sunt total neadecvate pentru sălile de expunere unde apa poate fi un dușman, noroc că avem o echipă de profesioniști care verifică în permanență.

Cu ajutorul hidrometrelor sau dezumidificatoarelor au reuşit să ţină, în siguranţă, lucrările.

Dan Basarab Nanu, directorul muzeului de artă vizuală din Galați - Ne-am adaptat la noile condiții, am încercat sa transformăm acest spațiu absolut modest într-un spațiu vizitabil și în toată această perioadă ne-am bucurat de prezența iubitorilor de artă.

În toamna acestui an, toate lucrările se vor muta într-o casa nouă, o clădire de 4.000 de metri pătrați, cu o arhitectură futuristă, care a costat aproape 7 milioane de euro.

Costel Fotea, președintele consiliului judetean Galați - Mi-am dat seama că fiind unul din cele mai bine cotate muzee din România, că oamenii vor sa expună la Galați, că este un muzeu căutat și atunci am luat decizia de a pune în practică și în operă, acest muzeu.

După amenajare, muzeul va fi deschis publicului din toamnă. Aici vom putea admira o mare parte din cele peste 6 mii de lucrări de pictură, sculptură sau tapiserie aflate în patrimoniul Muzeului de Artă Vizuală din Galați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi se mută în casă nouă