Antena Meniu Search
x

Video Noaptea Muzeelor 2021. Premiere în cea mai lungă noapte dedicată muzeelor

Muzeele şi-au deschis porţile, noaptea trecută, în toată ţara, iar unele au primit vizitatori până la răsăritul soarelui. În Bucureşti, oamenii au putut viziza în premieră clădirea Primăriei. Iar miresele care au fost furate în noaptea nunţii şi-au făcut foto în clădirea Arcul de Triumf pe interior. Iar la Timişoara, cine a vizitat Muzeul Naţional al Banatului a avut ocazia să facă şi vaccinul anti-COVID.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 13.06.2021, 10:36

Vezi și

Bucureştenii au făcut noapte albă pentru a vizita cât mai multe muzee. După un an în care singurele vizite la muzeu erau cele online, anul acesta organizatorii au vrut să ofere noi experienţe.

Dragoş Neamu, manager Noaptea Muzeelor: "Vom avea deschis şi Arcul de Triumf. Este deschisă şi Primăria...". Nu a fost singura noutate...

Bogdan Dinu, reporter Observator: În această ediţie, Noaptea Muzeelor intră din nou în normalitate. Fiecare muzeu are libertatea de a-şi alege propriul program. 

Vizitatorii nu s-au mai simţit presaţi de timp. În timp ce unele muzee au ales să îşi închidă porţile la miezul nopţii, altele au organizat tururi până dimineaţa. Pentru a lua parte la vizitele gratuite, însă, oamenii au avut de aşteptat la cozi ce păreau interminabile. Interiorul Primăriei Capitalei a fost una dintre atracţiile principale.

Pe acelaşi subiect

AMB: Suntem într-o clădire neoromânească şi o să îi vedeţi toată frumuseţea în turul nostru...

Mihaela Păun, director ARCUB: Iniţial am făcut grupuri de 15, dar în final am ajuns să face grupuri şi de 40 de persoane.

Îmbulzeală a fost şi la monumentele importante din oraş. Mai multe mirese au ales să lase nunta câteva ore pentru a da o fugă la Arcul de Triumf. 

Mireasă: Am înţeles că este seara muzeelor deschise şi aici am vrut să îmi petrec furăciunea... Este o noapte de ţinut minte, sper să mă mai ducă înapoi...

Noaptea Muzeelor la Timişoara: Tehnologie, artă şi imunizare

În Timişoara, Noaptea Muzeelor a reunit tehnologia, arta și… imunizarea! O companie multinaţională din domeniul IT a prezentat o expoziţie în care cei mici au învăţat cum arătau telefoanele înainte de era mobilă. Un alt muzeu și-a intampinat vizitatorii cu un maraton de vaccinare. 

Raluca Velovan, medic: Dat fiind că este şi Noaptea Muzeelor au ocazia să viziteze Muzeul Banatului şi să se vaccineze. Maratonul vaccinării a fost dublat și de un show pirotehnic narativ.

Iar la Suceava, peste 10.000 de persoane au vizitat cele 4 locaţii ale Muzeului Naţional al Bucovinei. Numărul de vizitatori a fost chiar mai mare ca în 2019. Vizitator: "Nu sunt la prima vizitare, sunt din Suceava şi de fiecare dată vin cu drag aici...".

În Alba-Iulia, cei mici au fost întâmpinaţi de personaje istorice şi s-au putut reîntâlni cu dacii şi gladiatorii din Garda Apulum. 190 de muzee şi spaţii culturale din toată ţara au luat parte, anul acesta, la Noaptea Muzeelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Noaptea Muzeelor 2021. Premiere în cea mai lungă noapte dedicată muzeelor