Antena Meniu Search
x

Noi condiţii pentru Prima Casă, de anul viitor. Toate, mai restrictive

Bani mai puţini şi condiţii noi, de la anul, pentru programul Prima Casă. Plafonul de finanţare va fi mai mic cu 20% faţă de anul acesta.

Vezi și

Bani mai puţini şi condiţii noi, de la anul, pentru programul Prima Casă. Plafonul de finanţare va fi mai mic cu 20% faţă de anul acesta şi, la insistenţa Băncii Naţionale, statul se gândeşte să introducă şi praguri de venit sau vârstă pentru solicitanţi. Doar cei cu venituri mai mici vor putea obţine un astfel de credit. Şi băncile vor obţine mai greu fonduri pentru finanţare.

Cele două miliarde de lei alocate de către Fondul de Garantare pentru Prima Casă 2018 vor fi distribuite mai chibzuit. Asta pentru că, până acum, aproape toate creditele acordate de unele bănci s-au dat doar prin acest program. Iar românii care, deşi îşi permiteau un credit ipotecar, s-au lăsat tot în sprijinul statului. "Încercăm să descurajăm tendinţa băncilor de a se lăsa doar în nădejdea primei case în ceea ce priveşte politica comercială de creditare ipotecară."

De la anul, se va analiza câte credite ipotecare standard a acordat de o bancă în raport cu cele Prima Casă. Va exista şi o analiză amănunţită a dosarelor. Doar românii cu anumite venituri ar mai accesa programul susţinut de stat. Potrivit unor surse, cine va avea venituri lunare mai mari de 4-5 mii de lei nu va mai putea accesa un astfel de credit, spune una dintre condiţiile la Prima Casă 2018

De altfel, programul Prima Casă este şi cel care a impulsionat cel mai mult piaţa imobiliară în ultimii ani, iar dezvoltatorii care construiesc acum locuinţe pentru anul viitor le au deja rezervate, în mare parte, de către clienţi. 

În continuare, cele mai căutate locuinţe sunt cele cu preţuri între 40 de mii şi 60 de mii de euro. 

Peste 220 de mii de români şi-au împlinit anul acesta visul de a avea Prima Casă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Noi condiţii pentru Prima Casă, de anul viitor. Toate, mai restrictive