Antena Meniu Search
x

Un nou incident pe calea ferată a revoltat sute de călători. Trenul s-a defectat, iar oamenii au fost lăsaţi să aştepte mai bine de o oră o soluţie

Un incident marca CFR Călători a ţinut 150 de oameni blocaţi pe traseu, mai bine de o oră. Trenul în care se aflau şi care trebuia să îi ducă din Bucureşti la Braşov s-a defectat.

Vezi și

Un incident marca CFR Călători a ţinut 150 de oameni blocaţi pe traseu, mai bine de o oră. Trenul în care se aflau şi care trebuia să îi ducă din Bucureşti la Braşov s-a defectat. Oamenii au fost nevoiţi să coboare în halta Valea Largă din judeţul Prahova şi să aştepte o altă garnitură care să îi preia.

Pe lângă faptul că nu au primit nicio explicaţie de la CFR, pasagerilor li s-a spus şi că trebuie să plătească un alt bilet pentru a putea fi preluaţi de un tren privat. Cine nu a avut bani, a fost nevoit să mai aştepte.

Trenul a plecat la ora 10 şi un sfert din Bucureşti şi urma să ajungă în Braşov. Ca de obicei însă, o defecţiune tehnică a făcut ca toţi cei 150 de pasageri să rămână blocaţi pe traseu. 

Angelica Stefania Voinea, călător: "La Valea Largă s-a oprit, dintr-o dată, trenul. Am crezut că stăm în staţie să urce călători. Au trecut 20 de minute şi am întrebat domnul care ne taxa ce s-a întâmplat. Ne-a spus că s-a stricat locomotiva, că nişte compresoare nu mai funcţionează şi să mai aşteptăm să se reglementeze problema."

Dar problema nu s-a rezolvat, iar oamenii au fost nevoiţi să aştepte zeci de minute în şir, în aşteptarea unei soluţii. După mai bine de o oră, au primit şi un răspuns. Tipic CFR Călători însă. 

Angelica Stefania Voinea, călător: "Ne-a spus că altă locomotivă nu au, că e una blocată la Bucureşti şi că nu poate să o aducă de acolo. Să mergem cu alt tren, pe costul nostru. Ne-am rugat să ne trimită cinci sau şase microbuze să ne ducă, totuşi, la destinaţie, că eram persoane care trebuia să ajungem la Braşov, la Sinaia şi ne-au spus că nu au de unde."

Aşa că situaţia s-a transformat într-un haos. Cine a avut bani a aşteptat un tren privat, cine nu... s-a folosit de o improvizaţie CFR. La ora 11:10, în trenul Interregio 1732 Galați - Brașov, s-au îmbarcat pasagerii trenului 3003. Ulterior, trenul Regio 3003 și-a reluat circulația cu o locomotivă de ajutor venită din stația Ploiești Sud.

Abia la solicitarea Observator, reprezentanţii companiei au transmis un comunicat sec, prin care spun că regretă incidentul şi că le mulţumesc pasagerilor pentru înţelegere.

O înţelegere fără margini, dacă ne uităm la şirul neîntrerupt de incidente care au loc pe căile ferate. Mai multe trenuri au rămas blocate, luni, între Predeal și Timișu de Sus, din cauza unor copaci prăbușiti de pe versanți direct pe liniile de cale ferată.

Tot săptămâna aceasta, sute de oameni au trecut prin clipe de coşmar, după ce trenul în care se aflau a avut probleme la sistemul de frânare şi nu a putut să oprească în gară, la Bârlad. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un nou incident pe calea ferată a revoltat sute de călători. Trenul s-a defectat, iar oamenii au fost lăsaţi să aştepte mai bine de o oră o soluţie