Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nuntă tradițional românească în satul Noul Român din judeţul Sibiu

O nuntă tradiţională a fost organizată până la cel mai mic detaliu de Ioana Maria Vlas, în satul Noul Român din judeţul Sibiu, acolo unde locuieşte în prezent.

de Redactia Observator

la 25.08.2014 , 08:15

 O nuntă tradiţională a fost organizată până la cel mai mic detaliu de Ioana Maria Vlas, în satul Noul Român din judeţul Sibiu, acolo unde locuieşte în prezent.

După mulţi ani, localnicii au participat la un evenimentul denumit "Fiii satului". Bătrânii şi-au aminitit cum se distrau pe vremuri şi le-au arătat tinerilor viaţa satului de odinioară.

Îmbracaţi în costume populare specifice zonei, localnicii de toate vârstele s-au alăturat alaiului şi au mers acasă la mireasă, să o ceară. S-a respectat cu sfinţenie tiparul nunţilor organizate în Ţara Făgăraşului, în urmă cu peste un secol.

Vezi și

Aşa cum cere tradiţia, mireasa a plecat de acasă cu zestrea primită de la părinţi. A urmat petrecerea propriu-zisă, cu obiceiurile vechi de sute de ani şi, bineînţeles, cu mese pline de bucate specifice româneşti.

Mirii au fost extrem de emoţionaţi. Pentru ei a fost o repetiţie pentru nunta lor, ce va avea loc în scurt timp.

Bătrânii au retrăit atmosfera din copilăria lor. Cei mai tineri au venit special la "Fiii satului", ca să înveţe obiceiul.

În spatele unei organizări perfecte a stat chiar cea supranumită "mama FMI", Ioana Maria Vlas. O lună a muncit să iasă totul ca la carte.

Pentru Maria Vlas, agitaţia din Bucureşti nu mai există de mult timp. De cîţiva ani locuieşte în satul Noul Român şi spune că pentru nimic în lume nu ar mai pleca din acest loc.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Nuntă tradițional românească în satul Noul Român din judeţul Sibiu