Antena Meniu Search
x

O arşiţă cumplită a pus stăpânire peste România. Au fost peste 43 de grade Celsius la soare!

România a fiert astăzi la foc mic! A fost prima zi adevarată de caniculă din acestă vară. Una cu soare puternic şi disconfort termic.

Vezi și

 România a fiert astăzi la foc mic! A fost prima zi adevarată de caniculă din acestă vară. Una cu soare puternic şi disconfort termic. Termometrele au arătat şi 37 de grade Celsius la umbră, iar cine n-a ajuns pe litoral sau la munte s-a răcorit cum a putut. Bucureştenii, de exemplu, au dat năvală în parcuri.

Ora prânzului, în Capitală. Termometrele arătau şi 36 de grade Celsius la umbră, în timp ce la soare temperaturile depăşeau cu mult 40 de grade. Cine s-a încumetat să iasă atunci din casă a avut parte de un şoc. Termic. Temperatura a crescut de la o zi la alta cu aproape 10 grade. Soarele prea puternic i-a afectat în special pe bătrâni.

Alţi bucureşteni s-au refugiat în parcuri pentru a scăpa de betoanele încinse. Au sperat că acolo vor găsi ceva mai multă răcoare. Cine n-a avut răbdare să ajungă la mare sau măcar la piscină a făcut o baie în fântâna arteziană.

Meteorologii au dat deja o avertizare de caniculă pentru două zile. Vremea este extrem de caldă în sudul şi estul Moldovei, Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei. De vină ar fi un aer foarte cald care vine dinspre Câmpia Rusă.

Aşa se explică de ce în Bucureşti şi Galaţi au fost 36 de grade, în timp ce în Slobozia, Brăila şi Giurgiu termometrele au arătat 35 de grade la umbră. Toată ţara rămâne sub semnul caniculei şi maine. Specialiştii ne recomandă ca în aceste zile să evităm, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » O arşiţă cumplită a pus stăpânire peste România. Au fost peste 43 de grade Celsius la soare!